Aangeboden door: SKEPP

De verschillende soorten armleggers uitgelegd!

-

Ben op je op zoek naar de perfecte bureaustoel? Dan heb je vast al gezien dat er diverse verstelbare armleggers bestaan. Maar wat is nou het verschil tussen deze armleggers en hoe kom je erachter welk type armlegger perfect past bij jou? In dit artikel legt SKEPP je alles uit over armleggers!

Waar dienen armleggers voor?

Bij het zoeken naar een geschikte bureaustoel voor je kantoorinrichting heb je al wel kunnen zien dat er bureaustoelen bestaan met en zonder armleggers. Bij SKEPP adviseren ze een bureaustoel met armleggers, omdat een bureaustoel met armleggers altijd ergonomischer is dan een bureaustoel zonder. Ga je voor een bureaustoel met armleggers? Zorg er dan voor dat je de armleggers op de juiste hoogte instelt voor jou. Op deze manier voorkom je te veel onderuit zitten of juist overbelaste schouders.

De 4 type verstelbare armleggers

Allereerst bestaan er ‘vaste’ armleggers, dit houd in dat je je armleggers niet kunt aanpassen naar jou. Dit zie je vaak bij vergaderstoelen. Naast de stoelen met ‘vaste’ armleuningen, bestaan er ook vier verschillende verstelbare armleggers, namelijk de 1D, 2D, 3D en 4D-armleggers. Het verschil tussen deze armleggers zit al in de naam verwerkt. De D staat voor dimensie en het getal staat voor het aantal instelmogelijkheden van de armlegger.

Een bureaustoel met 3D armleggers kun je dus op drie manieren instellen. Bij 1D gaat het alleen om de hoogte, bij 2D kun je ook de breedte verstellen en bij 3D komt hier de diepte bij. Een 4D-armlegger beschikt over al deze mogelijkheden en voegt hier ook een draaibaar opdekje aan toe. Dit betekent dat je de armsteun naar binnen of naar buiten kunt draaien.

Kies de armlegger die past bij jou!

Om te kunnen kiezen welk type armlegger bij jou past is het belangrijk om te weten wat ieder type toe kan voegen. Aangezien je bij 2D de breedte kunt aanpassen kun je hiervoor 2D kun je kiezen als je een slanker of breder postuur hebt. Om de perfecte afstand te bepalen tot het bureau is een 3D armlegger geschikt, aangezien je hierbij de diepte kan aanpassen. Ben je ook voortdurend aan het typen of zit je de hele dag met een computermuis in de hand? Dan is het handig om een bureaustoel te nemen met een 4D-armsteun.

Welke armlegger kies jij?

Na het lezen van dit artikel weet je alles over de verschillende type armleggers en waar ze voor dienen. Kijk eens kritisch naar je huidige bureaustoel en of je huidige armsteunen voldoen voor jou. Is dit niet het geval? In de webshop van SKEPP vind je een divers aanbod aan bureaustoelen met alle type armleggers. Ga voor een bureaustoel waar jij of je werknemers volledig ergonomisch verantwoord in kunnen zitten, zodat iedereen onbezorgd en verantwoord kan werken.

Nieuws

menu