Aangeboden door: Directlampen.nl

Toenemend gebruik van LED verlichting

Foto: Unsplash

Het aanbod in LED lampen is de laatste jaren sterk gestegen. Dit stijgende aanbod kan duidelijk toegeschreven worden aan het toenemend gebruik van LED verlichting. Medio 2013 werd al geconstateerd dat LED verlichting verrassend snel is doorgebroken. Uit diverse onderzoeken die in 2020 zijn uitgevoerd, blijkt dat 75% van de Nederlanders de intentie heeft om uitsluitend LED verlichting te gebruiken. De toenemende interesse is eenvoudig te verklaren.

Koude start van LED lampen

De interesse in LED verlichting was in het begin van dit millennium erg matig te noemen. Deze wat “koude start” van de innovatieve lichtbron is goed te verklaren. De kwaliteit van de LED verlichting was in die tijd nog lang niet zo goed als het nu is. Het licht werd terecht beoordeeld als kil, koud en ongezellig. Daarnaast was de duurzaamheid van de LED lampen niet zo goed als tegenwoordig het geval is. Tevens was de prijsstelling van de LED verlichting nog niet zo aantrekkelijk als tegenwoordig het geval is. In tegenstelling tot wat in het verleden het geval was, wordt deze verlichting nu tegen een zeer aantrekkelijke prijsstelling aangeboden. Daarnaast is de kwaliteit van LED verlichting sterk toegenomen en is de LED lamp ook financieel gezien een steeds aantrekkelijker alternatief gebleken voor halogeen verlichting.

Waarom steeds meer mensen overstappen op het gebruik van LED lampen

LED verlichting biedt dusdanig veel praktische voordelen dat veel mensen ervoor kiezen om over te stappen op het gebruik van LED lampen. Hoewel de winkelprijs van Light Emitting Diode nog altijd hoger ligt dan het bedrag op het prijskaartje aan een halogeenlamp ben je tegenwoordig onderaan de streep wel voordeliger uit als je kiest voor LED. Alleen al door de branduren van een gemiddelde LED lamp (minimaal 15.000 branduren) af te zetten tegen de 2000 branduren van een gemiddelde halogeenlamp is de rekensom al snel gemaakt. Daarnaast speelt de energie efficiëntie van LED verlichting een belangrijke rol. Een LED lamp is 8 tot 10 keer zo zuinig dan halogeen lampen omdat er vrijwel géén sprake is van energieverlies. Een LED lamp wordt bijvoorbeeld niet warm. Hieruit blijkt dat er geen sprake is van een relatieve besparing, maar van de energie die er in absolute zin verbruikt wordt.

Verkrijgbaarheid van LED verlichting

Naast alle bovengenoemde voordelen van LED lampen (of misschien wel mede hierdoor) is de verkrijgbaarheid van LED verlichting sterk toegenomen. De tijd dat LED verlichting slechts in beperkte mate verkrijgbaar was is duidelijk voorbij. Op een in verlichting gespecialiseerde webshop als Directlampen.nl wordt een veelzijdigheid aan LED verlichting aangeboden. Je kunt hier de keuze maken uit LED lampen van verschillende warme kleurstellingen. Als de kleur van de verlichting een belangrijk criterium is, komt LED verlichting tegenwoordig ook zeker in aanmerking. Nu de lichtkwaliteit van LED steeds beter wordt en in de toekomst nog verder zal verbeteren, is het eenvoudig in te schatten dat het toenemende gebruik van LED verlichting zich alleen maar zal voortzetten.

Nieuws

menu