Project ‘jongeren leren beter met geld omgaan’

Steenwijk - Jongeren leren om goed of beter met geld om te gaan. Dát is het doel van het project ‘Smart met Geld’ dat door MEE IJsseloevers is ontwikkeld en nu ook in Steenwijkerland wordt gelanceerd.

Maandagmorgen ondertekenden MEE IJsseloevers, RSG Tromp Meesters en de gemeente daarvoor een samenwerkingsovereenkomst in het gebouw van RSG Tromp Meesters aan de Stationsstraat 40 in Steenwijk.

Smart met Geld is een preventieve aanpak om kwetsbare jongeren te leren met geld om te gaan. Hierdoor krijgen ze meer grip op hun uitgaven en helpt het om schulden te voorkomen. Komend schooljaar gaan 4 groepen leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs en het Praktijkonderwijs van RSG Tromp Meesters dit educatief financieel lesprogramma volgen. Het programma is vooral gericht op het vergroten van de bewustwording en de weerbaarheid van de jongeren.

De lessen worden begeleid door een trainer van Mee IJsseloevers. Daarnaast zullen ook een schuldhulpverlener en een ervaringsdeskundige een gastles verzorgen. Het project maakt onderdeel uit van het armoede- en minimabeleid dat eind 2018 door de gemeenteraad is vastgesteld.

De start van het project ‘Smart met Geld’ valt samen met de landelijke Week van het Geld. Na een geslaagd proefproject wordt het project nu landelijk uitgerold. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst start het project ook in Steenwijkerland. Namens de gemeente tekend wethouder Trijn Jongman, namens MEE IJsseloevers Geert van Seters en namens RSG Tromp Meesters Johannes Wouda.