Nieuwe workshops vilten bij de Holtinger Schaapskooi

Havelte De lammerenperiode is bijna voorbij, en de kudde gaat straks weer de heide op. Tijd dus voor nieuwe activiteiten en workshops.

Het vilten met vachten en wol is de afgelopen jaren erg populier gebleken. De workshops die gegeven werden door Aly Snijder zaten elke keer vol. Je kunt zelf een vacht uitzoeken van de Drents heideschapen. Daarna ga je aan de slag om de vacht te voorzien van een onderkant zodat je aan het einde van de dag een prachtig gevilt schapenvacht hebt. De dagen die dit jaar zijn gepland zijn 25 mei en 15 juni. Aanmelden is gewenst, want vol is vol. De kosten voor een dag zijn inclusief, vacht, materiaal en lunch.

Kleine kunstwerken

Nieuw dit jaar zijn de workshops vilten met vachten van kleine kunstwerken, onder leiding van Marianne ten Bensel van Vilt en Vacht en hulpherder Judith Heutink. Zo is het mogelijk om wandhangers, kussens, kragen voor op je jas of tassen te maken. Hiervoor worden meerdere soorten wol gebruikt waaronder natuurlijk Drents Heideschaap, maar ook andere varianten gekrulde of langharige wol kunnen verwerkt worden.

Deze middag workshops zijn gepland op 8 en 29 juni. Beide zijn op een zaterdag van 13.00 to 17.00 uur De kosten zijn inclusief materiaal en een kopje thee/koffie met wat lekkers. Geef aan bij opgave wat je het leukst lijkt, dat is handig voor de inkoop. Een wandhanger kan bijvoorbeeld aan een hele leuke tak gemaakt worden.

Meer informatie over de workshop en over de Holtinger Schaapskudde vind je op www.deholtingerschaapskudde.nl. Opgeven via de mail: secretariaat@deholtingerschaapskudde.nl.