Online voorverkoop zwembad Tolhekke in volle gang

Paasloo - Afgelopen seizoen was voor zwembad Tolhekke roerig en begon door de te lage watertemperatuur al direct met een valse start. Dat was toen. Nu gaat Tolhekke met veel vertrouwen en hernieuwd enthousiasme het nieuwe seizoen in.

Binnen het bestuur zijn de nodige veranderingen doorgevoerd. ‘De bestaande twee bestuurslagen zijn teruggebracht tot één, de onderlinge communicatie is verbeterd en het vertrouwen van het personeel in het bestuur hersteld. Door de inzet van vrijwilligers, de steun van de gemeente en een gift van het Heideveld hebben we de afgelopen maanden veel aandacht aan het onderhoud kunnen besteden’, vertelt Rob Bruntink, die sinds september vorig jaar de interim-voorzitter Bert Dedden heeft opgevolgd.

Rookvrij

Ook beleidsmatig is er het een en ander veranderd. De openingstijden zijn verruimd, de losse kaartjes goedkoper geworden en is de prijs voor abonnementen gelijk gebleven. Passend binnen de landelijke trend zal ook Tolhekke m.i.v. dit seizoen rookvrij zijn. De bezoekers van het terrein wordt gevraagd dit voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven aan de kinderen. Met veel goede wil moet dat lukken.

Meer dan 50 jaar

Vorig jaar bestond het zwembad 50 jaar. Ooit in 1968 begonnen op de oude tolgrens van Steenwijkerwold en Oldemarkt. Een zwembad dat in een enorme maatschappelijke behoefte voorzag: tot wel 300 zwemlessers per seizoen; busladingen vol met schoolkinderen uit de wijde omtrek voor het schoolzwemmen. Vernieuwend: als één van de eerste baden in Nederland werd de zwemvierdaagse georganiseerd, het sponsorzwemmen voor het Ronald Mc Donald fonds en het belangeloze optreden van life artiesten als Mannenkoor Karrespoor om geld voor dit fonds in te zamelen.

Jubileum vieren

Als je zo’n kleurrijke historie hebt als dit zwembad dan kun je een jubileum niet zomaar voorbij laten gaan, laat Rob Bruntink weten. ‘We gaan het dan ook gedurende het hele seizoen op verschillende manieren vieren, zo hebben onlangs alle basisscholen uit de regio een uitnodiging ontvangen voor een gratis zwemuitje van hun leerlingen’.

Positief gevoel

‘Bestuur, personeel en vrijwilligers zijn blij dat het positieve gevoel terug is’, vervolgt hij. ‘Een groot verwarmd 50 meter buitenbad is niet alleen een belangrijke voorziening voor de inwoners, maar ook voor het groeiend aantal toeristen dat deze mooie regio jaarlijks weet te vinden.’

Meer informatie: www.zwembadtolhekke.nl