Ruime zege voor d’Olde Veste’54

Steenwijk - d’Olde Veste’54 kwam na een klein kwartiertje voetballen uit bij Be Quick Dokkum op een 0-1 voorsprong.

De goal was van Rochendy Constansia op aangeven van Mark Homme van der Veen. De Steenwijkers kregen meer kansen om verder uit te lopen, maar halverwege was het nog steeds 0-1. Uit een hoekschop kopte verdediger Kevin de Vries bij de tweede paal de 0-2 tegen de touwen. Bas Flobbe stond aan de basis van een aanval die hij ook zelf met een doelpunt wist te bekronen, 0-3. Uit een hoekschop van Mark Homme van der Veen kopte Mehran Ali pour Asli de 0-4 binnen.      

Willemsoord kwam op slag van rust met 0-1 achter tegen DWP. Kevin Oord scoorde voor de gasten. Kort na rust maakte Wilco van Luik er 1-1 van en zette Jordi Kouwenhoven de groenhemden op 2-1. Jeen Willems scoorde 2-2 voor DWP. Anton Holtrop zette de Friezen in de slotfase op 2-3.   

VHK raakte al een keer de lat, maar kwam in Sneek tegen Waterpoort Boys na een klein kwartiertje met 1-0 achter. Andy de Vries scoorde. Een wat gemakkelijk gegeven strafschop leverde de Friezen de 2-0 op na ruim een half uur voetballen. Robert Minks was de doelpuntenmaker. Kort na rust kreeg Stefan Kroon alle ruimte en zette de thuisclub op 3-0. Doelman Aron Driesen van VHK kreeg rood voor hands buiten de zestien. Mohammed Hasan Asnader zorgde voor 4-0. En daar zou het bij blijven.

FDS Havelterberg won uit bij rode lantaarndrager Borger met 0-3. SVBS’77 won met 3-0 thuis van Blokzijl, door goals van Glenn Heuvelman, Richard Knobbe, en Raymond de Jonge.