Kunstkring Steenwijkerland alweer vier jaar actief

Steenwijk - Sinds de oprichting in april 2015 initieerde vereniging Kunstkring Steenwijkerland al vele activiteiten voor kunstenaars en kunstminners. Ook het aantal leden groeit gestaag: de ballotagecommissie bezocht in 2018 maar liefst vijf aspirant-leden.

Tijdens de vierde ledenvergadering op 21 maart werd het jaar dan ook zeer positief afgesloten. De vereniging is actief en financieel gezond en de lijst met nieuwe ideeën voor het komende jaar ligt al klaar.

Bij de ballotagecommissie nam Anne-Mieke Harmse de plaats over van Mimi Sistermans. Met Karin Kers en Nelly Roose vormen zij het team dat de aangemelde kunstenaars bezoekt. Het bestuur werd uitgebreid tot vier personen met Marcia IJzerman, voor PR gerelateerde zaken.

Over de grens

In mei 2018 exposeerden 11 Kunstkringleden over de grens, in de galerie van Gruppe 13 in onze partnergemeente Herzebrock (D). Een van de grote regionale activiteiten is de jaarlijkse Atelierroute Steenwijkerland. Afgelopen jaar namen maar liefst 36 kunstenaars deel, verdeeld over 27 locaties. Dit jaar is de Atelierroute op 5 en 6 oktober 2019.

Inspirerend waren ook de diverse workshops voor de leden, waaronder buiten schilderen aan de Wadden, keramiek (maken en) stoken met Marijke Traast en Geo Hultink en een cursus model schilderen in het atelier van Ammie Elling. Het driedaags bezoek aan Ameland Kunstmaand in oktober is inmiddels een echte traditie, die ook dit jaar weer op het programma staat. Verder staan nu al airbrushen bij Marcia IJzerman en een dag buiten schilderen bij Daniëlle Broekhorst op het programma.

Platform

Vereniging Kunstkring Steenwijkerland (KKS) stelt zich ten doel om een platform te bieden aan beeldend kunstenaars, waarin kunst in brede zin en in al haar uitingen tot haar recht kan komen. De Kunstkring ondersteunt dit door het organiseren van groepsexposities, atelierroutes en excursies, het geven van lezingen en workshops.

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Voor meer informatie over de Kunstkring, de activiteiten of de ballotageprocedure? Voorzitter: Geo Hultink (info@deklosse.nl / 0522-491722); Secretaris: Harm Visserman (harmvisserman@gmail.com / 0561- 451933); Penningmeester: Marijke Traast-Bos (emelatelier@gmail.com / 0527-246602); Bestuurslid PR: Marcia IJzerman (info@marciartistic.nl / 06-15111422).