Popschool Buze opent muzieksessie in De Karre

Tuk - Pieter Dingerdis en Henk Kranendonk zijn druk bezig met de organisatie van de jaarlijkse muzieksessie in Café De Karre op eerste paasdag, zondag 21 April. Vorig jaar werd het 25-jarig jubileum uitgebreid gevierd op het Dicky Woodstock Popfestival.

Voor de 26e keer treden muzikanten uit diverse regionale bands op. Zij worden in verschillende groepen ingedeeld. Op de avond spelen onder andere muzikanten van Exploding Pudding, Lemonade, Buzz da Mindz, Thin Lizzy Project, Local Heros, Van Harte en Bogey & the Longhorn. Er staat telkens een andere samenstelling op het podium. Per groep brengen zij twee covers ten gehore. Allerlei genres passeren de revue.

Elk jaar probeert de organisatie een leuke opening te regelen voor de sessie. Meestal zijn dit beginnende muzikanten die zij een kans willen geven om een keer live te spelen. Dit jaar komt er een groep leerlingen van de popschool van Poppodium De Buze.

Kweekvijver

Initiatiefnemer en muziekdocent Hans Spitzen stoomt een groep muzikanten in de leeftijd van 13 tot 18 jaar klaar om een paar liedjes te komen spelen. De popschool sluit hiermee perfect aan bij de doelstellingen van De Buze: een kweekvijver voor jong muzikaal talent.

Dat deze functie van de Buze van groot belang is voor Steenwijk en omgeving is in het verleden al bewezen; muzikanten van bijvoorbeeld Lemonade en Bogey & de Longhorn waren er vroeger regelmatig aan het oefenen met hun bands en hebben hier menigmaal opgetreden. Mede hierdoor hebben deze muzikanten zich kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Genieten

Uiteindelijk genieten bezoekers van concerten hiervan en profiteert ook de horeca mee. Ook Café De Karre draagt haar steentje bij als het gaat om het stimuleren van regionale bands. Niet alleen projecten als Karbeat (cd met regionale bands) of Talent naar de Tent, maar ook de optredens die georganiseerd worden in het café en op het Dicky Woodstock Popfestival zijn hier prachtige voorbeelden van.

De avond begint om 20.30 uur, in Café De Karre (Tuk) en de entree bedraagt € 5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij De Karre. ‘Wees op tijd, want de laatste jaren is de Karre6ie altijd uitverkocht’, is het advies.