Kornputkwartier is ‘hofleverancier’

Steenwijk - ‘Wel gefeliciteerd, veel plezier kinderopvang. Wel gefeliciteerd’, zo zongen de kinderen van Kindcentrum Johan Friso woensdagmorgen uit volle borst op het schoolplein.

Het kindergezang werd begeleid door heldere gitaarklanken. De kinderopvang in de school werd met grote vrolijkheid officieel geopend. ‘We hebben nu naast peuteropvang ook babyopvang. Een compleet kindcentrum, met een basisschool en kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar’, aldus directeur Harm Jan Jaarsma.

Een kleine vier jaar geleden was er binnen de school ook nog kinderopvang. ‘Maar destijds zijn we gestopt, omdat het financieel niet meer uit kon. Er waren eenvoudig weg te weinig kinderen’, zo vervolgt Jaarsma.

Jonge gezinnen in de nieuwbouw

Locatiemanager Jeanet Hylkema zegt dat er nu sprake is van een compleet andere situatie. ‘Want in het Kornputkwartier zijn veel jonge gezinnen komen wonen.’ En daar plukt het kindcentrum de vruchten van. ‘Er zitten al zo’n vijftien kinderen in de kinderopvang en bij de peuters, kinderen tussen 2 en vier jaar, ongeveer het dubbele. In totaal ongeveer 45 kinderen dus.’

Er is een zestal leidsters actief. ‘Miranda van der Voort, Brigit van Poppel, Suzanne Schoemaker, Nina Vreeswijk, Nelie van Loon, en Barbera Helligers.’ Ouders en belangstellenden mochten woensdag een kijkje nemen in het kinderverblijf, waar nog plaats is voor nieuwe kinderen.

Officiële opening

Onder applaus van de aanwezigen mochten het jongste en oudste kind van het kindcentrum een oranje lint doorknippen voor de officiële opening. Het betrof hier de tien maanden oude Jarno Fokkert en de 13-jarige Romeen van Erkelens.