Oldemarkt kijkt reikhalzend uit naar The Passion Oldemarkt

Oldemarkt - Na een succesvolle eerste editie in 2016 wordt dit jaar op Goede Vrijdag, oftewel 19 april, weer een Passion Oldemarkt opgevoerd op het Marktplein in Oldemarkt. Afgelopen drie jaar is er keihard gewerkt door bestuur en vrijwilligers om genoeg geld bijeen te brengen voor een nieuwe editie.

Inmiddels zijn er meer dan 150 vrijwilligers op de been om weer een prachtige voorstelling neer te zetten op Goede Vrijdag. De verschillende werkgroepen zijn de afgelopen maanden druk aan het repeteren, de filmopnames staan erop en de gezamenlijke doorloopavonden zijn inmiddels een feit. ‘De organisatie loopt op schema en het enthousiasme onder alle vrijwilligers werkt aanstekelijk’, schrijft de organisatie.

Kruistocht/processie vanaf de Protestantse Kerk

De avond gaat van start met een kruistocht/processie vanaf de Protestantse Kerk in de Hoofdstraat. Deze begint om 19.45 uur en gaat via de Katholieke Kerk en de Nederlandse Hervormde Kerk naar het Marktplein. Mensen kunnen zich vanaf 19.30 uur verzamelen achter het verlichte kruis. Zodra deze ‘stille’ tocht aankomt op het Marktplein, zullen de eerste klanken van de Passionband al over het plein schallen en zal hier het alom bekende verhaal van de laatste dagen van Jezus vertolkt worden middels hedendaagse muziek, zang en theater.

Voor deelnemers aan de kruistocht is er plek op het Marktplein gereserveerd. Daarnaast is er voor mensen die ‘slecht ter been’ zijn, een beperkt aantal (zit)plaatsen beschikbaar. Reserveren kan via stichtingpassionoldemarkt@gmail.com of Jantine de Jonge (telefoon: 06-22468170).

Meer dan honderd vrijwilligers

‘Geruime tijd geleden begon een groep van meer dan honderd vrijwilligers in Oldemarkt met de voorbereidingen van de tweede editie van Passion Oldemarkt. Het is lang niet makkelijk om in de voetsporen van de tv-editie te treden en alles wordt dan ook uit de kast getrokken. Degene die van mening is dat dit uitsluitend een godsdienstige aangelegenheid is, wijs ik erop dat het verhaal wat zich lang geleden afspeelde sterke parallellen vertoont met het leven, lijden en sterven van het leven anno 2019’, schrijft de organisatie.