Gala CSG Eekeringe is eerste gala op vernieuwde Markt

Steenwijk - In prachtige jurken en de heren in kostuum kwamen de eindexamenleerlingen van CG Eekeringe vrijdagavond naar het examenfeest. Traditiegetrouw is het hoogtepunt van de avond de aankomst: de rode loper.

Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om een verpletterende indruk te maken. Nog één keer feesten voordat de eindexamens beginnen.

Gala trekt veel publiek

Veel publiek vrijdagavond op de Markt in Steenwijk: ouders, vrienden en familie van de leerlingen, maar ook mensen die puur afkomen op het bijzondere schouwspel.

Want dat is en blijft het: al die prachtig geklede jongens en meisjes die binnenkort aan hun eindexamens beginnen en tijdens deze gala-avond voor een spectaculaire entree op de Markt zorgen.

De leerlingen arriveren traditiegetrouw in bijzondere voertuigen. Dat varieert van oude Amerikaanse auto’s tot glimmende Mercedessen, BMW’s en Audi’s. Maar er was ook een Tesla te zien, waar drie meisjes uit stapten. Het leverde een fraai showtje op met lampen en vleugeldeuren.

Koetsje

Prachtig was ook het witte koetsje dat werd voortgetrokken door twee zwarte Friese paarden.

Het was het eerste gala op de vernieuwde Markt en speciaal voor deze avond was de fontein uitgezet.

De avond werd weer met verve gepresenteerd door speaker Jannes, die dit volgende week woensdag ook zal doen bij het gala van RSG Tromp Meesters.

Toen iedereen was gearriveerd kon het feest beginnen bij de Heren van de Rechter.