Voorjaarseditie pop-up store van Stichting JY & de Kramerij weer een succes

Vollenhove - Een nieuw seizoen, een andere locatie en maar liefst dubbel zoveel kleding om weg te geven. Woensdagmiddag 10 april deden Stichting JY en de Kramerij wat ze vorig jaar november al beloofden.

Ze heetten velen welkom bij de voorjaarseditie van hun pop-up store. Iedereen met een kleine beurs was weer uitgenodigd voor een kosteloze aanvulling van de kledingkast.

Voor elk wat wils

“Ik zie aan je ogen dat je het mooi vindt.” Een overtuigende glimlach is de reactie. Janien van der Linde van JY helpt een jongedame met zoeken naar de leukste items uit al die stapels met mooie tweedehandskleding. Ook haar moeder is blij met nieuwe aanwinsten voor het voorjaar en de zomer. “Ik ben volgens mij nog nooit zo verwend.”

Groot werkgebied

Had de allereerste pop-up store in november de rekken en schappen al vol met kleding, deze voorjaarseditie had nog veel meer. Stichting JY trok alle registers open en nodigde via al haar contacten iedereen uit voor wie een nieuwe outfit niet vanzelfsprekend is. Het werkgebied van JY reikt tegenwoordig van Steenwijkerland, Zwartewaterland tot aan Meppel. “Dus we konden velen blij maken,” benadrukt Yvonne Meijer van Stichting JY.

Aandacht voor anderen

Om dit allemaal mogelijk te maken deden Stichting JY en de Kramerij een beroep op de inwoners van Vollenhove. Heb je nog nette kleding in de kast en trek je die niet meer aan? Doneer het dan aan ons. En dat deed iedereen massaal. Marion Driessen van de Kramerij: “Niet alleen dames- en herenkleding werd gebracht, maar ook nog prachtige items voor de kinderen. Die groeien nog en dat is vaak een behoorlijke kostenpost. Wat dit doet met vooral de kinderen is niet in woorden uit te drukken.”

Voor JY zijn niet alleen de gedoneerde zakken vol kleding waardevol. “Onze oproep was ook een verzoek om stil te staan bij de mensen om je heen. Wat leeft er in je buurt en wat kun je voor een ander betekenen. Of het nu gaat om een familielid, iemand uit de straat of een onbekende die je wel eens tegenkomt op de fiets. Iedereen ontzettend bedankt voor alle giften, de geboden hulp en ondersteuning in welke vorm dan ook. Samen maken we het verschil”.