Concert Toutenburgher Muzikanten trekt veel publiek

Vollenhove - Egerländerblaaskapel ‘De Toutenburgher Muzikanten’ hield zaterdagavond haar jaarlijkse voorjaarsconcert in Zalencentrum De Burght te Vollenhove onder het motto ‘Polka meets Swing’.

De voorzitter, Andries Bakker, kon een goed gevulde zaal aan belangstellenden verwelkomen. Onder leiding van kapelmeester Gerrit te Vaarwerk werd door de muzikanten met veel enthousiasme gespeeld. De kapel speelde vele vormen van volksmuziek uit Nederland, Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië. Bij enkele polka's werd het tempo soms behoorlijk opgeschroefd en moesten de muzikanten tot het uiterste gaan. De blaaskapel, de zangeres Karin Hamminga en zanger Sjaak van Leeuwen, wisten het publiek zichtbaar te vermaken. Enkele nummers werden door de aanwezigen meegezongen. De avond werd mede opgeluisterd door de Basement BigBand, onderdeel van Centrum voor de Kunsten Scala in Meppel. De bigband, onder leiding van Maarten Gal, bracht een gevarieerd en uitstekend programma met o.a. nummers als ‘Chump Change’ (tune ‘Langs de lijn’) en ‘Wiggle walk’. Door twee zeer verschillende groepen qua muziekstijl samen een concert te laten geven werd het een bijzondere avond vol boeiende muzikale tegenstellingen.

Jubileum voor Berry Haasjes

De voorzitter kon een jubilaris in het zonnetje zetten. Berry Haasjes uit Meppel, bugellist, werd in de bloemetjes gezet omdat hij 40 jaar muzikant is. De jubilaris speelt al 40 jaar bij de Muziekvereniging ‘De Bazuin’ uit Meppel. Vanaf 1996 speelt hij ook bij de Toutenburgher Muzikanten. De avond werd samen door de kapel en de bigband afgesloten met de prachtige mars ‘Textilaku’. Het publiek bedankte de muzikanten met een staande ovatie en vroeg om een toegift. Dit verzoek werd gehonoreerd met het overbekende nummer ‘Rosamunde’. Enkele door de kapel gespeelde nummers staan ook op de CD. met als titel ‘30 jaar Toutenburgher Muzikanten - Daar zit muziek in’ die in het kader van haar 30-jarig bestaan is uitgebracht.