Casa Nova viert eenjarig jubileum

Steenwijk - Casa Nova is het enige echte Italiaanse restaurant in Steenwijk. Op dinsdag 23 april bestaat het restaurant aan de Woldpromenade 49 precies één jaar. Eigenaar Pasqueale Scamacca wil dat graag met zijn klanten vieren. ‘Iedereen die komt eten, krijgt een gratis glaasje champagne!’ belooft hij.

Afgelopen jaar heeft Scamacca een vaste klantenkring opgebouwd. Regelmatig krijgt hij complimenten over de goede kwaliteit van zijn gerechten. Alle pasta, pizza’s, vlees- en visgerechten bereiden hij en zijn vrouw Rachida, zoon Alberto en hun vier medewerkers zelf in de keuken van het restaurant. De ingrediënten zijn zo veel mogelijk vers. ‘Zo ga ik ook door, ik vind het belangrijk dat mijn klanten tevreden zijn,’ zegt Scamacca. Hij heeft al zijn wijn, bier en sterkte drank uit Sicilië geïmporteerd. Boven de bar staan kleurige likeuren uitgestald, die nergens anders in Nederland verkrijgbaar zijn. Als nagerecht kunnen gasten kiezen uit Italiaans ijs en zelfgemaakte tiramisu. 'Elke twee à drie maanden vernieuw ik mijn menukaart,' zegt de chef-kok. Hij benadrukt dat alle gerechten op Italiaanse wijze bereid zijn. Het is voor hem vanzelfsprekend dat de olijfolie biologisch is. 'Wij weten welke kwaliteit de aarde ons kan geven en we gaan eerlijk met mensen om,' illustreert hij.

In het restaurant is plaats voor 40 personen. ‘Je kunt hier rustig met z’n tweeën of samen met je kinderen eten, maar ook met een groep,’ nodigt Scamanca uit. Op de wand prijkt daarom de spreuk: ‘La vita non e niente senza l’amicizi’, wat ‘Het leven is niets zonder vriendschap’ betekent. Reserveren kan via 0521-344017. Afhalen en bezorgen behoort ook tot de mogelijkheden. Binnen Steenwijk is bezorgen gratis en in een straal van circa 10 kilometer daar omheen €2,50. Geef je bestelling door via: 0521-344387. Casa Nova is elke dag open van 13.00 tot 22.00 uur. www.ristorantecasanova.nl