Zus & Zo gaat donderdag weer open

Steenwijk - De verbouwing van Brasserie Zus & Zo is bijna achter de rug. Vanaf donderdag 18 april zijn gasten weer welkom in de brasserie aan de Markt 20 voor koffie, thee, lunch, borrel en diner.

Eigenaar Chris Oost vertelt dat er afgelopen weken flink is doorgewerkt en dat de planning is gehaald. ‘Het eindresultaat is fantastisch,’ zegt hij tevreden. Nu de ruimte van de voormalige croissanterie La Fontaine is toegevoegd aan Zus & Zo, is de brasserie groter geworden. ‘Binnen beschikken we nu over meer zitplaatsen en het terras is een stuk groter,’ illustreert Oost. ‘Wij kunnen door de diversiteit in ruimtes veel bieden. Op de tap hebben wij meer speciaalbier en ons wijnassortiment is uitgebreid. Het is lekker voor bij een lunch, diner, of voor een borrelmoment met een van onze nieuwe borrelplanken.’

Wie een kijkje in de brasserie neemt, wordt verrast door de vintage aankleding. De oude muren zijn weer zichtbaar. Dat geldt ook voor de oude balken, waardoor er meer hoogte in het plafond is ontstaan. Een echte eyecatcher is de trap naar de bovenverdieping. Het licht valt daarboven prachtig door de glaswand naar binnen. Mooi is ook de fotowand met oude foto’s van Steenwijkse gebouwen uit de vorige eeuw. Verder hebben de keuken en de toiletten een opknapbeurt gehad.

Na de zomer breekt de tweede fase van de verbouwing aan. Dan wordt de eerste verdieping opgeknapt. Oost wil in deze ruimte groepen ontvangen, om hen de gelegenheid te bieden hier bijvoorbeeld een verjaardags- of bedrijfsfeest te vieren. De bovenverdieping is vanaf het najaar ook geschikt voor een vergadering of buffet met twintig personen. Volg de laatste ontwikkelingen op de facebooksite van Zus & Zo.