De Uitdaging daagt ondernemers uit voor laaggeletterdheid

Steenwijk - De Steenwijkerlandse Uitdaging, de matchmaker tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, bracht onlangs bedrijven bij elkaar voor een succesvolle sessie over het thema laaggeletterdheid.

Deze werd gegeven door het Taalpunt Steenwijkerland. Vanwege de grote belangstelling is er donderdagochtend 23 mei weer een sessie bij de Businessclub in Steenwijk voor nieuwe belangstellenden uit MKB en bedrijfsleven.

Het is soms moeilijk voor te stellen voor wie het bijna gedachteloos doet, maar het invullen en lezen van vrachtbrieven, formulieren, straatnaamborden en navigatie, digitale loonstroken, maatvoeringen en eenvoudige berekeningen, tabellen, grafieken en urenbriefjes kan voor kleine en grote problemen zorgen. Ook het overgaan naar een werk-app is voor medewerkers soms erg lastig.

Tijdens de sessie verzorgt het Taalpunt een interactieve presentatie over moeilijk kunnen lezen, rekenen en omgaan met apps en computer. Opgave voor 23 mei en meer info bij manager Alex de Ruiter via alex@steenwijkerlandseuitdaging.nl.