Wethouder Roelof Theun Hoen is de maestro van Noordwolde

Noordwolde – Wethouder Roelof Theun Hoen is de maestro van Noordwolde. Jury en publiek vonden hem de beste dirigent van muziekvereniging De Woudklank. Zijn optreden werd beoordeeld met een 8,3.

Presentator Andries Ophof van RTV Drenthe werd tweede en Hasker de Jong van de Jumbo supermarkt won het brons. De Woudklank organiseerde zondag het Maestroconcert in ’t Buurthuus.

Het concert was gebaseerd op het televisieprogramma Maestro. Daarin leren bekende Nederlanders hoe moeilijk en uitdagend het is om een orkest te leiden.

Echt spannend

Dat ondervond ook Roelof Theun Hoen. ‘Het was echt spannend. We hebben veel geleerd’, aldus de winnaar. Hij en Andries Ophof hadden het voordeel noten te kunnen lezen. Hoen speelde als kind orgel en Ophof zat in de drumband van De Woudklank.

De gelegenheids dirigenten moesten flink oefenen om hun taak naar behoren uit te voeren. ‘Er komt veel bij kijken. Het lijkt zo makkelijk, maar ik kijk nu met heel andere ogen naar dirigenten’, stelt Hoen.

Veel gelachen

Tussen het trio bestond gezonde rivaliteit. ‘Maar we hebben ook veel gelachen.’ Roelof Theun Hoen dirigeerde het korps dat ‘Show must go on’ van Queen speelde. De ruim 80 toeschouwers zagen ook een filmpje met de repetities van het trio. Woudklank-dirigent Ellis Nijdam bracht de kandidaten de kneepjes van het vak bij. De winnaar kreeg de gouden baton. Met de opbrengst van het Maestroconcert schaft De Woudklank nieuwe instrumenten aan voor de jeugdleden.