Skeelertoppers naar Klim van Steenwijk

Steenwijk - In de Skeelerklim van Steenwijk komen woensdagavond 1 mei de toppers van het inline skaten in actie tijdens deze tweede wedstrijd van de competitie om de KNSB Marathon Cup 2019.

Op Koningsdag is de competitieouverture in Oldebroek. In Steenwijk zal op de eerste woensdag van mei om 18.30 uur een imposant damespeloton peloton voor een koers over 25 km, een uur later gevolgd door de heren, die een echte marathon gaan afleggen van ruim 42 km. 

Aan de start van deze internationale krachtmeting verschijnen alle grote namen, onder wie de vijfvoudig winnaar Gary Hekman, maar ook Ingmar Berga (triomfator in 2017) en oud-wereldkampioen Crispijn Ariëns, die zes jaar geleden in Steenwijk op de hoogste trede van het erepodium stond. Maar er is ook een ‘nieuwe lichting’: Jordy Harink uit Rouveen en Chris Huizinga uit het Groningse Garnwerd, die drie jaar geleden in Steenwijk de Europese titel bij de beloften veroverde en inmiddels ook op het ijs tot de toppers behoort.

Buitenlandse deelneemsters

Bij de dames zijn Manon Kamminga (al twee jaar achtereen winnares) en Bianca Roosenboom favoriet voor de overwinning. Maar ook hier zal net als vorig jaar sprake zijn van een groot aantal buitenlandse deelneemsters. Vorig jaar eindigden liefst vijf rijdsters uit Colombia bij de eerste tien. Sport Noord van Podium TV gaat de Klim van Steenwijk rechtstreeks uitzenden, dus zowel de dames- als herenkoers.

Henk Reurink is andermaal wedstrijdleider tijdens de Skeelerklim, die voor het 35e jaar op de kalender prijkt. Het (gratis toegankelijke) parcours heeft een lengte van 2400 meter en bestaat uit Gagelsweg (start/finish), Schansweg en Meppelerweg. In alle categorieën wordt er gestreden om een prijzenschema, premies en een leidersprijs en natuurlijk om bekers, die na afloop door vertegenwoordigers van de sponsors De Boer+Ten Hoeve (heren) en Hengst Workwear (dames) worden uitgereikt. ELEQ mastering electricity is voor het veertiende achtereenvolgende jaar hoofdsponsor van dit oudste evenement voor inliners in ons land.