Zusterkoor uit Hongarije bezoekt Christelijk Mannenkoor Steenwijk

Steenwijk - Vier jaar geleden is het Christelijk Mannenkoor Steenwijk op bezoek geweest in Hongarije. ‘Daar hebben we mooie herinneringen aan overgehouden’, zegt bestuurslid Albert Post. En van 1 tot en met 4 mei zal dit zusterkoor uit Boedapest, het Pesterzsébet Központi Református Egyházközség Kórusa het Christelijk Mannenkoor Steenwijk bezoeken.

Het P.K.R.E. komt met 38 leden naar ons land.

Omdat het een bijzondere uitwisseling is zal burgemeester Rob Bats het koor verwelkomen in de Grote Kerk. Albert Post: ‘Natuurlijk zullen we ze onze mooie omgeving laten zien, waarbij een bezoek aan Giethoorn niet zal ontbreken. En we gaan met elkaar zingen.’ Er worden 2 concerten ( verschillend van inhoud) gegeven: het 1e concert is op donderdag 2 mei in de Grote Kerk in Blokzijl, aanvang 19.45 uur. Het 2e concert is op vrijdag 3 mei in de Grote Kerk in Steenwijk, aanvang 19.00 uur.

Het Christelijk Mannenkoor Steenwijk staat onder leiding van Marco Hoorn. Het P.K.R.E. staat onder leiding van Mihály Takaró. Beide koren zullen daarbij optreden, afgewisseld met een muzikaal intermezzo. De toegang is gratis.

Na afloop van beide concerten zal er een schaalcollecte gehouden worden voor de onkosten.