d’Olde Veste’54 pakt volle buit in Bedum

Bedum - d’Olde Veste’54 nam uit in Bedum, na twaalf minuten, een 0-1 voorsprong door een rake kopbal van Rein Werumeus Buning.

Bedum kwam na een klein half uurtje op 1-1, door een goal van Soeratmin Venema. De gasten uit Steenwijk leken op 1-2 te komen, maar de arbitrage had buitenspel gezien. Vlak voor rust werd een onachtzaamheid  in de defensie van d’Olde Veste’54 genadeloos afgestraft door de thuisclub. Soeratmin Venema was opnieuw de doelpuntenmaker, 2-1. Een kwartier voor tijd kregen de blauw-gele gasten een strafschop. Nick Kuiper liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en kogelde vanaf elf meter raak, 2-2.Kort daarna was verdediger Julian Zwoferink dichtbij de derde treffer van blauw-gele makelij. De knikker spatte echter op de lat uiteen. Uit een assist van Nick Kuiper maakte dezelfde Zwoferink er kort voor tijd toch 2-3 van.    

Willemsoord kwam al vlot in de wedstrijd met 0-1 achter, thuis tegen SDS uit Oosterend. Hendrik de Jong scoorde. Deze speler maakte er na een klein half uurtje ook 0-2 van. Jelmer Posthumus bepaalde de eindstand op 0-3.