Sociaal Werk De Kop is dementievriendelijk

Steenwijk - Sociaal Werk De Kop heeft het certificaat en bijbehorende sticker ‘Samen Dementievriendelijk’ ontvangen. Medewerkers van Sociaal Werk De Kop hebben de training Samen Dementievriendelijk gevolgd.

 In het kader van Steenwijkerland Dementievriendelijk wordt er volop getraind op diverse plaatsen in de gemeente. Ook deze training aan buurtwerkers en buurtmaatschappelijk werkers draagt bij aan meer erkenning en begrip voor dementie. Dit is een samenwerking tussen de landelijke organisatie Samen Dementievriendelijk en betrokken partijen in de gemeente Steenwijkerland.

Omdat steeds meer mensen met dementie te maken krijgen is het van belang om meer te weten over dementie. Wat houdt de ziekte in? Hoe is onze omgeving hierop ingericht? Waar kunnen we hulp en ondersteuning krijgen? Wat doet de medische wetenschap hieraan? De verwachting is dat het aantal mensen dat met dementie te maken krijgt toeneemt tot ruim 500.000 in 2040.

Training

De Kerngroep wil graag in contact komen met verenigingen, scholen en organisaties om ook daar de mogelijkheden van een training of gastles te bespreken. Op maandag 3 juni van 13.30 tot 16.00 uur is er een training Samen Dementievriendelijk in De Buze in Steenwijk. Iedereen die belangstelling heeft kan daar kosteloos aan deelnemen.

Wie zich wil aanmelden of vragen heeft, kan contact opnemen met Sociaal Werk De Kop via info@sociaalwerkdekop.nl of (0521) 745 080.