Julia laat zich opsluiten in hokje van 1 bij 2 meter

Steenwijk - Julia Bartelink uit Steenwijk is momenteel bezig met een inzamelingsactie voor het goede doel Free A Girl. Free A Girl bevrijdt jonge meisjes uit gedwongen prostitutie in landen als India, Nepal en Bangladesh.

‘Ik ben bezig met geld inzamelen voor dit goede doel’, vertelt Julia. ‘Wanneer ik een bedrag van 2500 euro heb opgehaald word ik op 18 mei, in Zwolle, 12 uur lang opgesloten in een hokje van 1 bij 2 meter. Deze hokjes staan symbool voor de (vaak nog kleinere) hokjes waarin de meisjes in India opgesloten zitten. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om meisjes die in zo'n hokje zitten opgesloten te bevrijden, Ook wil Free A Girl opvanghuizen uitbreiden en de zorg voor, de begeleiding van en het onderwijs aan deze meisjes verbeteren’.

Bevoorrechte positie

Door Free A Girl zijn er al meer dan 4000 meisjes bevrijd. Ook hebben ze opvanghuizen uitgebreid en hebben ze de zorg voor, de begeleiding van en het onderwijs aan deze meisjes kunnen verbeteren. Free a Girl wil het bewustzijn over het bestaan van kinderprostitutie vergroten en de straffeloosheid aanpakken. Dit gebeurt onder andere door voorlichting te geven op scholen.

‘Als vrouw in Nederland zit ik in een enorme bevoorrechte positie, daarom wil ik mij graag inzetten voor meisjes die het minder hebben dan ik’, licht Julia toe.

Haar streefbedrag is 2500 euro en ze zit nu op bijna 1850 euro. ‘Met nog drie weken te gaan, hoop ik dat het gaat lukken.’ Ze is ook op zoek naar bedrijven die eventueel een donatie willen doen.

Meer informatie: www.lockmeup.nl/julia-Bartelink