Laatste 100 kaarten Wardenier in verkoop

Steenwijk - Het Mysterie Wardenier begint te leven. Na de boekpresentatie van Henk Ymker die het Mysterie opnieuw heeft herschreven op maandag 29 april is de kaartverkoop sterk gestegen. Van de 2400 beschikbare kaarten zijn er nog 100 over.

Rabo Theater De Meenthe overlegt met alle betrokken partijen of het mogelijk is eind september een reprise te spelen gezien de vraag naar kaarten. Ook wordt historische materiaal nagetrokken op waarheid naar aanleiding van reacties op het boek. Mogelijk wordt toch een stukje van de waarheid binnenkort opgehelderd.

Expositie

De opening van de expositie over Johannes Wardenier in het multifunctionele gebouw Hoogthij in Steenwijkerwold staat gepland op donderdag 16 mei om 16.30 uur. De expositie zal aangevuld worden door een expositie over 200 jaar Heideveld.

Replica’s

Door alle aandacht is De Meenthe Externe Producties op het spoor gekomen van de heren Geutskens en Vinke die prachtige replica’s hebben van sterling motoren en andere modellen die met minimale brandstof draaien. De replica’s komen naar de expositie en ook komt er een speciale lezing avond over de werking van de sterling motor en andere motoren die met minimale brandstof functioneren. De voorstellingen over het leven van Johannes Wardenier staan op 15, 16, 17 en 18 mei gepland.