Heftige start zeilseizoen 2019

Giethoorn - Op het Bovenwiede in Giethoorn werd zondag de eerste zeilwedstrijd van het seizoen gehouden van zeilvereniging 't Wiede.

Acht punters met fok, zeven Gieterse punters en slechts twee lasers verschijnen aan de start. De omstandigheden zijn matig. Het is koud en de windvlagen zijn venijnig. Naarmate de ochtend vordert betrekt de lucht steeds meer en worden de vlagen krachtiger. Schipper Henk Salomons kan de boel niet onder controle houden en slaat om. Het is een hele strijd om bemanning en boot weer aan wal te krijgen, waar een warme douche en droge kleren op hem en zijn fokkenist Siegfried wachten.

Slecht weer

In de Gietserse punter zegeviert Johan Boezelman. Freek Oort wordt tweede en Frederik Visser derde. Twee zeilers staken de strijd vanwege het slechte weer. In de punters met fok heerst wat verwarring over de baan, waardoor een aantal boten gediskwalificeerd wordt.

Uiteindelijk gaat Rinus Ligterink, samen met zijn fokkenmaat Bert Jan er met de winst vandoor. Tweede worden Hans van der Veer met fokkenmaat Ferry. Ondanks de magere opkomst van de Laserzeilers wordt er toch een medaille uitgereikt aan Klaas Zoet, die nieuwkomer Willem de Jonge voor weet te blijven.