‘Dans is Beweging en bij Beeldschoon een Beleving’

De Pol Beeldentuin en Galerie ‘Expositie Beeldschoon’ aan de Löhnislaan 4 bestaat 12,5 jaar. Het thema is dit jaar: Bezoek ons Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst! Vanaf morgen, vrijdag 10 mei, is Expositie Beeldschoon weer geopend voor publiek.

Van 10 mei t/m 29 september kan iedereen bij De Pol (bij Willemsoord, Kolonie III) komen genieten van een prachtige nieuwe expositie van binnen- en buitenbeelden, sieraden, schilderijen en wandobjecten in de smaakvol ingericht tuin van totaal 6000 m² en 3 Galeries. Veel kunstwerken zijn geïnspireerd op het thema ‘Dans’. In deze Beeldschone omgeving exposeren 36 professionele kunstenaars in de moderne hedendaagse kunst met ca. 250 kunstuitingen. Kunstwerken, figuratief en non-figuratief in uiteenlopende materialen en technieken.

Ook worden dit jaar 2 workshops gegeven, op de zondagen 2 en 30 juni, allebei vanaf 13.00 uur. Zondag 2 juni is er een modeltekenworkshop Dans o.l.v. Zus van Zand (deelnemend kunstenares). Naar dansend model tekenen, dat staat centraal in deze workshop. Het professioneel model danst in slow motion, verstilt in posities en improviseert korte movements. Aanmelden hiervoor vóór 25 mei. Op zondag 30 juni leert u een ‘Dekselse knoop’ van zilver maken o.l.v. Hennie Broers (deelnemend kunstenares). Aanmelden voor deze workshop vóór 22 juni. Meer info beide workshops: Ria Rietveld, tel: 06-30332868.

‘Expositie Beeldschoon’ bestaat dit jaar 12,5 jaar en heeft zich onderscheiden in professionele kunst van hoogwaardige kwaliteit. De galerie van Ton & Ria Rietveld wil graag toegankelijk zijn voor een groot publiek. Entree wordt dan ook niet gevraagd. Het hek staat op de openingstijden altijd open voor liefhebbers van kunst. Sfeer, toegankelijkheid, elkaar ontmoeten en van kunst genieten, dat vinden zij belangrijk. De galerie bezoeken is goed te combineren met het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje. Dit Rondje loopt door Friesland, Drenthe en Overijssel. Op 10 andere locaties zijn 3 of meer binnen- en buitenbeelden geplaatst. De folder is te downloaden op de website www.expositie-beeldschoon.nl. Beeldentuin en galerie ‘Expositie Beeldschoon’ is van 10 mei t/m 23 juni geopend op vrijdag, zaterdag en zondag, en op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag van 13.00 tot 17.00 uur en vanaf 30 juni elke zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Andere dagen op afspraak.