MHC stunt en kan kratten bier tegemoet zien

Steenwijk - De hockeydames van MHC kunnen binnenkort een paar kratten bier van de Kromhouters tegemoet zien. De Steenwijker dames hielden zondag nummer 1 Bemmel op een gelijkspel en dat kwam de Kromhouters, de nummer 2, goed uit. Dat betekent dat MHC een feestje gaat vieren met de Kromhouters.

MHC begint sterk aan het duel. Een mooie combinatie tussen Concha van Kampen en Judith Grevelink strandt net in schoonheid. Bemmel moet vol in de verdediging.

Willemke Janne Postma versiert een corner, maar deze wordt niet verzilverd. Bemmel creëert enkele kansen, maar keepster Marjet Rijkelijkhuizen staat geweldig sterk te keepen en stopt alle ballen. Ook als Bemmel twee strafcorners versiert, is Rijkelijkhuizen de baas in het doel.

Invalster Marloes Heegsma verricht haar taken keurig en maakt een mooie actie over links. Joëlle Ruiter loopt op de goede plek, maar wordt net niet bereikt.

Bemmel krijgt kort na de start van de tweede helft een strafcorner om nog onbekende reden. Bemmel verzilvert deze en maakt de 1-0. Bijna wordt Bemmel weer gevaarlijk, maar Rijkelijkhuizen en de verdediging staan als een huis. In de laatste minuut versiert Steenwijk nog een strafcorner. Merle van Selm speelt op Dominique Lip, zij tikt ‘m naar Marloes Binnenmars, die de bal weer afgeeft op Joëlle Ruiter. Ruiter ziet haar kans schoon en pusht langs de lijnstopper. De bal belandt in de hoek van het doel: 1-1.