Record aan bierbrouwerijen naar Bier XXL

Steenwijk/Meppel - Op 14 juni wordt voor de 5e keer de Bier XXL georganiseerd in Rabo Theater De Meenthe door slijterij Kisjes uit Meppel en Slijterij Bij Bert uit Steenwijk. Tijdens het eerste jubileum presenteren zich dit jaar een recordaantal brouwerijen.

Zo hebben Den Duik, Eggens, Kikvorsch, Bierimport, 7 Deugden, Bax, Muifel, Gulpener, Jopen en Texels toegezegd te komen. Maar ook bijvoorbeeld het bijzondere Diggelfjoer, Gula, Filou, Koe en Kalf, Heer van Oranje en Wieniger zijn van de partij. Maar liefst 20 brouwerijen zijn aanwezig in Steenwijk. 

Het principe van Bier XXL is eenvoudig. Je koopt een kaartje van € 25,-. Je krijgt daarvoor je eigen glas en daarna is het onbeperkt 3 uur proeven van fantastische bieren, praten met de brouwers en met collega bierliefhebbers, want een bierfestival is een meeting der liefhebbers. Ook dit jaar is er een stand waar biercocktails worden gemaakt, een stand waar vatrijping wordt uitgelegd en bekende bierclub Echten is ook aanwezig. Ook wordt er gezorgd voor een klein hapje zodat het bier extra lekker smaakt. Er is plaats voor maximaal 400 bierliefhebbers.

14 juni start Bier XXL om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij slijterij Kisjes in Meppel, Slijterij Bij Bert in Steenwijk, de kassa van De Meenthe en via www.demeenthe.nl