Dorpsfeest Steenwijkerwold gaat op roze tour

Steenwijkerwold - Steenwijkerwold trapt het dorpsfeestseizoen in de regio af. Van vrijdag 17 mei tot zondag 19 mei zet het dorp de bloemetjes buiten. Het thema van het feest in Steenwijkerwold is roze.

De bedoeling is dat alle straten roze versierd zijn, zodat de organisatie die donderdag kan beoordelen. De vrijdag start met een bingo en een scholenmiddag, waarna er ‘s avonds om 18.30 uur een roze fietstocht is. Ook de kinderdisco is vrijdagavond volledig in het teken van roze. De vrijdag wordt afgesloten vanaf 20.00 uur met optredens van DJ Beatz en Vintage Juveniles.

Zaterdag begint de dag met een kinderochtend, waarna de middag een sportief tintje krijgt met darten, klaverjassen en volleyballen. Ook wordt er een vossenjacht georganiseerd. De tent is ‘s avonds vanaf 20.00 uur het domein van de band Vangrail, die garant staat voor groot feest. Na een flink feest is het zondag tijd voor een bezinningsmoment tijdens de tentdienst. Aansluitend is er de Obstakelrun door het dorp. Inmiddels traditie verzorgt Willem Spans de afsluiting van het roze dorpsfeest.