Jubileum vieren met Wie-Kent-Rebus

Steenwijk- Het is precies tien jaar geleden dat Edwin Willemsen als eigenaar, founder en NVM-makelaar startte met Het Makelaarshuis, sinds een klein jaar gehuisvest in het pand Woldpoort 1 A in Steenwijk. Op 1 juni 2009 nam hij Middelbrink Makelaardij in de Weemstraat in Steenwijk over. ‘En ja: wie jarig is trakteert’, zegt Willemsen.

Daarvoor is de Wie-Kent-Rebus bedacht: gedurende tien weekenden vanaf 17 mei hangen er rebus-vragen op de acht presentatieborden in de etalage. Op elk bord komt een rebus te staan. Elke rebus geeft bij goede oplossing een woord, soms twee woorden. Alles tezamen komt daar een zin uit van minimaal acht woorden. Elke vrijdag om 17.00 uur wordt de rebus opgehangen, tot maandag 09.00 uur. Elke maandag tot 12.00 uur kan iedereen op het mailadres 10jaar@hetmakelaarshuis.nl het antwoord ingeven. Diezelfde maandagmiddag wordt onder de goede inzenders iemand eruit geloot, die een dinerbon wint. Edwin Willemsen: ‘Die dinerbon ter waarde van 50 euro is voor een restaurant naar keuze in Steenwijk. De winnaar bepaalt zelf waar hij wil gaan eten’.

Anders dan anders

‘Een beetje anders dan anders, deze jubileumactie’, geeft de jubilerende makelaar toe, ‘maar dat zijn wij ook. Wij varen onze eigen koers. Ikzelf ben twintig jaar in de makelaardij werkzaam, Kendra Maat werkt hier alweer vier jaar als assistent-makelaar (maar heeft al vijftien jaar ervaring in de makelaardij) en Jan Klein geeft ‘inhouse’ met Het Hypotheekhuis financiële adviezen. Jan heeft ook al meer dan twintig jaar ervaring. Wij kunnen onder één dak dus woningen, hypotheken en verzekeringen aanbieden. Als enige makelaar in deze regio werkt Het Makelaarshuis niet met een prijsafhankelijke courtage maar met unieke Vaste Tarieven voor de verkoop, aankoop en taxaties van woningen’.

‘We zijn begonnen in 2009 dus middenin de crisistijd maar omdat wij altijd de kosten in de hand heb gehouden is er steeds een goede balans geweest. Geen gekke dingen gedaan, privé noch zakelijk. Het waren uitdagende jaren, met 2013 als zwaartepunt. Sindsdien loopt het omhoog naar de markt die nu bijna weer overspannen is. Het prijsniveau ligt boven 2008, evenals de omloopsnelheid. Woningen zijn nu soms binnen anderhalf, twee weken weg. Daar hoef je eigenlijk je vakmanschap niet voor aan te spreken, maar uitdagend blijft deze wisselende markt altijd’.

Goede dienstverlening

‘Dit nieuwe pand was vorig jaar ook een hele stap, spannend. Natuurlijk: ondernemen is investeren, op je kosten letten maar óók je droom leven en je passie volgen. Het is de balans daarin zoeken. Wij vinden ons werk en een goede dienstverlening heel belangrijk. Ik ben er echt van overtuigd dat wat je geeft, dat krijg je terug. Natuurlijk moet de schoorsteen roken, maar passie en gevoel zijn heel belangrijk om te volgen. Dat geeft meer voldoening, je kan er geen brood van kopen, maar het is uiteindelijk veel meer waard dan euro’s. Wij zijn dan ook zeker niet geld gedreven! Wij krijgen op Funda een rapportcijfer 9,5. Dáár kunnen wij mee thuis komen’.

Deal maken

‘Het mooiste in mijn vak vind ik de deal maken tussen twee mensen die eigenlijk van begin af aan verschillende uitgangspunten hebben. De een wil een zo hoog mogelijke prijs op een zo snel mogelijke manier en de andere een zo laag mogelijke prijs op een ander tijdsstip. Als ik die twee partijen bij elkaar kan brengen, geniet ik. De emotie vind ik leuk, dat moet voor mij erin zitten en dat moet ik in mijn werk terugvinden. Je vroeg mij of ik ook stafzuigers zou kunnen verkopen, zal ik eens wat geks zeggen? Ik ben niet een verkoper. Ik vind het belangrijk om dienstverlenend te zijn, heel open en eerlijk mensen helpen en daardoor een goede deal sluiten. Als ik daarin slaag, dan ben ik een blij man’.