Museum Krop: nieuwe expositie en boekuitgave

Steenwijk - Zaterdag 18 mei wordt de nieuwe wisselexpositie in het Hildo Krop Museum officieel geopend. Aanvang 16.00 uur. Het thema van de tentoonstelling 2019/2020 is ‘De faun in het werk van Krop’. Tevens zal die middag de nieuwe boekuitgave (tevens catalogus) over hetzelfde onderwerp worden gepresenteerd.

Het krachtige beeldhouwwerk van Hildo Krop kent altijd wel een herkenbare vormgeving, al is zijn figuratie soms wat raadselachtig. Dat is zeker het geval wanneer de faun in zijn werk verschijnt. Nog afgezien van de vele keramische objecten, klokken, meubels met houtsnijwerk en andere kunstuitingen, hakte Krop tussen 1916 en 1930 meer dan vijfentwintig beelden met faunen. Deze beelden zijn nagenoeg alle te zien in de openbare ruimte van de Amsterdam.

De beide auteurs van de gelijktijdig met de tentoonstelling verschenen boekuitgave, Johan Sonnenschein en Loek van Vlerken, onderzochten en inventariseerden dit tot nu toe weinig belichte aspect in het werk van Krop. Hun bevindingen vormden de aanzet voor een rijkelijk geïllustreerd en door drukkerij BijzonderDruk te Steenwijk vormgegeven catalogus en een verrassende expositie.

De boekuitgave is het negende (!) deel in de reeks ‘De veelzijdige kunstenaar Hildo Krop’ en is vanaf volgende week te koop bij het Hildo Krop Museum en het Steenwijcks Boeckhuys. Prijs: € 20,-.