Spannende ontknoping zondag vierde klasse A

Steenwijk - d’Olde Veste’54 kan zich na de nederlagen tegen PKC’83 en Balk richten op het nieuwe seizoen. ‘Want dit seizoen is er voor ons niets meer te halen’, zo is de constatering van trainer Willem Lanjouw.

Zaterdag spelen de blauw-gelen in de woonplaats van de trainer, Groningen. Daar is Oranje Nassau de tegenstander. Een lastige klus, want die staan tweede op ranglijst van de eerste klasse E. ‘Mogelijk dat we andere spelers een kans geven’, aldus de oefenmeester.

Willemsoord voetbalt zaterdag thuis tegen De Wâlde. De tegenstander uit Oudega is al gedegradeerd. De groenhemden hebben aan een puntje voldoende voor definitief lijfsbehoud.

VHK uit Sint Jansklooster speelt zaterdag uit tegen QVC in Stavoren. De thuisclub maakt nog een heel klein kansje op het kampioenschap.

FDS uit Havelterberg gaat zaterdag bij Tiendeveen op bezoek. Beide ploegen staan in de middenmoot van de vierde klasse E.

In de vijfde klasse A voetbalt Steenwijker Boys thuis tegen IJVC. De geel-zwarten staan zevende, de voetballers uit IJlst achtste.

SVBS’77 uit Belt-Schutsloot is in deze klasse nog zeer kansrijk in de tweede periode, en ontvangt zaterdag Heerenveen.

Blokzijl ontvangt thuis EBC uit Oosterzee en kan bij winst de rode lantaarn overdragen aan de tegenstander.

Zondagvoetbal

Steenwijker Boys moet om nacompetitie te mogen spelen in ieder geval Havelte onder zich houden. De geel-zwarten hebben nog altijd een positieve marge van een punt. Zondag wacht uit kampioen Vollenhove. ‘Die verloren vorige week uit bij Gorredijk. Ik weet niet hoe serieus ze de komende wedstrijden nog nemen. Mogelijk spelen er anders jongens en liggen er voor ons kansen. We moeten er voor gaan, strijd en inzet’, aldus trainer Jan Boxum. De Steenwijkers missen Jeroen Braad en Tim Grasmeijer. Het meespelen van Klaas-Jan van de Beek is twijfelachtig.

Oldemarkt voetbalt thuis tegen Renado uit Sint Nicolaasga, dat nog knokt voor lijsbehoud. De ploeg van trainer Theo Los kan nog een gooi doen naar de derde periode.

Olyphia speelt in de tweede klasse K thuis in Noordwolde het degradatieduel tegen Peize. In de vierde klasse A komen vijf clubs nog in aanmerking voor de titel.

De topper is in Wanneperveen tussen koploper Oranje Zwart en Steenwijkerwold.

Steenwijk ontvangt RKO uit Rutten. ‘Bij winst en een gelijkspel in de topper kunnen we weer koploper worden. Ook staan we bovenaan in de derde periode’, zegt trainer Peter Pot. Brian van Meerwijk komt terug van een schorsing.

Overige wedstrijden zin het zondagvoetbal: derde klasse D, Havelte - USV, vierde klasse A, De Blesse - Aengwirden, vijfde klasse A, Hoonhorst - Uffelte, Vilsteren - BEW, Diever/Wapse - Kuinre, Willemsoord - IJhorst, Blankenham - Giethoorn, Wapserveen - Old Forward, DVSV - Scheerwolde.