Vijf dagen zadelpijn voor traplift Het Riemkehuis

Steenwijk - Tien mannen van fietsclub Het Pijnlijke Zadeltje uit Steenwijk werden zaterdagmiddag door tientallen familieleden en vrienden op de Markt in Steenwijk warm onthaald. En terecht: 1300 kilometer in 5 dagen fietsen voor een goed doel.

De laatste kilometers van deze Ronde van Nederland werden de leden van Het Pijnlijke Zadeltje vergezeld door zo’n 40 fietsliefhebbers. Samen kwamen ze op de Markt aan. ‘Dat verlichtte tijdens de laatste kilometers wel de zadelpijn’, zegt Erik Paul Gaal, een van de clubleden. Want ze hebben het geweten tijdens deze monstertocht: zadelpijn. ‘Als vanaf de eerste dag’, zegt Ken van der Aa. De zadelpijn deed de naam van de fietsclub dus alle eer aan.

Traplift

Maar het was voor een goed doel: een traplift voor hospice Het Riemkehuis in Steenwijk. Het Riemkehuis kan deze steun goed gebruiken. Want de stichting bestaat geheel uit vrijwilligers en is geheel afhankelijk van subsidie en giften. Dat doel werd gehaald, dankzij vele sponsors en donateurs. Na afloop kon de cheque voor de traplift worden overhandigd aan Gerry Teurlinckx, secretaris van Het Riemkehuis.