Sluziger Stoffeerderij Calypso verhuist naar Steenwijk

Steenwijk - Stoffeerderij Capypso is verhuisd van Zwartsluis naar Steenwijk. Op vrijdag 24 mei verricht een wethouder van de gemeente Steenwijkerland om 14.30 uur de officiële opening van het bedrijfspand aan de Veenderij 20.

Het bedrijf stoffeert meubels van zowel particulieren als van bedrijven. Klanten zijn onder anderen interieurbouwers en eigenaars van grote jachten en schepen.

Alle medewerkers verhuizen mee

Calypso is 27 jaar geleden in Boskoop opgericht, waarna het bedrijf verhuisde naar Nieuwerkerk aan den IJssel en weer later naar Capelle aan den IJssel. In 2008 opende het bedrijf een tweede vestiging in Zwartsluis. ‘Ons pand in Zwartsluis werd te klein en was niet meer representatief,’ vertelt eigenaar Theo Admiraal. Eerst overwoog hij nieuwbouw, maar nadat hij het leegstaande bedrijfspand aan de Veenderij in Steenwijk ontdekte, liet hij dat plan varen. Hier was tot voor kort Rivab gehuisvest, een bedrijf dat houten boten fabriceerde. Alle medewerkers van Calypso in Zwartsluis verhuizen mee naar Steenwijk.

Opknapbeurt

Het nieuwe bedrijfspand van Calypso heeft een opknapbeurt ondergaan. Calypso opent aanstaande vrijdag en zaterdag haar deuren voor alle belangstellenden in Steenwijk. Na de officiële opening op vrijdagmiddag zijn de bezoekers welkom om een kijkje in de nieuwe behuizing te nemen. De medewerkers geven dan een demonstratie van de nieuwe CNC-machine. ‘Met deze computergestuurde machine kunnen we veel preciezer stoffen knippen dan met de schaar,’ legt Theo uit. Voordeel is ook dat de orders in de computer opgeslagen worden en een klant later eenvoudig een product kan bijbestellen.

Demonstraties

De demonstraties beginnen vrijdag om 15.00 uur en 16.30 uur. Op vrijdag 24 mei zijn bezoekers welkom tussen 14.00 en 19.00 uur en op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 14.00 uur.

Meer informatie staat op: www. stoffeerderijcalypso.nl.