Bovenmeester viert zevenjarig bestaan

Steenwijk - Op 12 mei bestond Bovenmeester Diner & Lounge alweer zeven jaar en dat willen de medewerkers graag met hun gasten vieren. Het restaurant in de voormalige School B aan de Woldpoort biedt daarom zeven weken lang een vijfgangenmenu van de chef aan voor 50 euro per persoon, inclusief vijfgangenwijn of een tapbiertje of frisdrank.

‘Wel even reserveren,’ raadt eigenaresse Fransina Nijland aan. ‘Elk jaar is bijzonder en na een loodzware periode, willen wij dit zeker niet zo maar voorbij laten gaan,’ zegt Fransina. Na het overlijden van haar man en chef Jan Nijland in 2017 heeft zij samen met de medewerkers de schouders er weer ondergezet. ‘Het kostte ons veel bloed, zweet en tranen, maar we hebben nu alles weer goed op orde,’ zegt Fransina.

Chefkok Martin Veenstra

Ze is blij met de komst van chefkok Martin Veenstra anderhalf jaar geleden. ‘Ik kook graag klassiek, maar op mijn eigen manier,’ legt hij uit. Zo bereidt hij bijvoorbeeld het Franse gerecht Crème Brulee met een Noord-Afrikaanse twist. In het restaurant wordt hij bijgestaan door souschef Ruben Meijboom, die al vijf jaar een vertrouwd gezicht is bij de Bovenmeester. Dat geldt ook voor Nicole Zuiderma, die sinds de start van de Bovenmeester leidinggevende bediening is.

Laagdrempelig

De Bovenmeester wil laagdrempelig zijn, iedereen is welkom. ‘Soms denken mensen dat wij duur en exclusief zijn, maar dat is echt niet het geval, bij ons kun je al voor 35 euro van een driegangenmenu genieten,’ zegt Fransina. Lunchen kan ook in De Bovenmeester. Het restaurant geeft ook kookworkshops en -cursussen aan groepen en biedt catering op locatie aan. Het restaurant ademt nog de sfeer van de voormalige school uit. Zo heet de menukaart Spiekbriefje en hangt aan de wand een afbeelding van het leesplankje.

Meer informatie: www.bovenmeestersteenwijk.nl.