Roze Steenwijkerwold zwaait Bennie Daan uit

Steenwijkerwold - Steenwijkerwold kan terugblikken op een geslaagde feestweek boordevol festiviteiten voor jong en oud. Wie door het dorp reed kon haast niet om het thema heen: ‘roze’. Tal van straten waren uitbundig versierd door de inwoners van het dorp.

‘Van Pink Panther tot flamingo’s, alles kwam voorbij’, legt Hans Apperloo uit namens het organiserende dorpsbelang. Donderdag kwam een vakkundige jury langs de huizen om de versierselen te beoordelen. De Holthinge Campweg won de Ereprijs en mag zich daarmee de mooist versierde straat noemen.

Afscheid Bennie Daan

Een bijzonder afscheid was er voor Bennie Daan (63). Onder toeziend oog van 350 dorpelingen nam hij afstand van het voorzittersschap. Dertig jaar maar liefst maakte hij deel uit van het bestuur van de vereniging waarvan 20 jaar als voorzitter. Maar nu vindt Daan het welletjes, niet zozeer omdat hij er wel klaar mee is, maar de vrijwilligersbaan wordt hem te druk. De Steenwijkerwoldenaar is namelijk enkele jaren geleden ook in de politiek gegaan en bekleedt namens Buitengewoon Leefbaar een zetel in de gemeenteraad van Steenwijkerland.

Vrijdag stond de bingo op het programma en kon de lokale jeugd terecht op de scholenmiddag. Die avond was er een roze fietstocht door de regio. Na afloop van de kinderdisco was er een feestavond met medewerking van DJ Beatz en de Vintage Juveniles, een band uit het dorp.

Na het ochtendprogramma voor de jeugd stonden zaterdagmiddag ook tal van activiteiten op het programma. Tijdens deze sportieve middag kon men darten, klaverjassen of volleyballen: voor ieder wat wils. De tent was ‘s avonds vanaf 20.00 uur het domein van de band Vangrail, die garant stond voor groot feest. Zondag werd gestart met de tentdienst. Na afloop was er een obstakelrun door Steenwijkerwold. Willem Spans zorgde in de feesttent voor een muzikale afsluiting. Hans Apperloo blikt samen met het voltallige bestuur terug op een prachtige en zonovergoten feestweek.