Open Podium van De Steenworp luidt noodklok

Steenwijk - Het kan wel eens de laatste keer zijn dat er een open podium op de eerste zondag van de maand in park Rams Woerthe worden gehouden.

Het Open Podium begon zo’n 12 jaar geleden als buurtactiviteit door activiteitengroep De Steenworp met doel de leefbaarheid van de buurt en de levendigheid in het park te vergroten. Open Podium is bedoeld voor nieuw ontluikend talent, maar ook voor gevestigde namen die in een andere samenstelling iets willen uitproberen. Theo van de Werf van Open Podium: ‘Het gaat voornamelijk om muziek, maar er zijn ook goochelacts en optredens van dichters.’ Er heerst over het algemeen beetje jaren '60 sfeer in het park tijdens het open podium. Kinderen zijn ook meer dan welkom.

Beschermheer

Het open podium en de theekoepel in park Rams Woerthe zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Echter, de theekoepel is alweer 3 jaar gesloten en er moet een juridische partij zijn voor de vergunning van het open podium. Daarom heeft Rabo Theater De Meenthe in de afgelopen 3 seizoenen de rol als beschermheer van het evenement op zich genomen. Dat betekent dat de horeca buiten de koepel geregeld, zodat voor de bezoekers wel koffie en thee en licht alcoholische dranken geschonken kunnen worden.

In het ongewisse

Theo van de Werf: ‘Het wordt met liefde gedaan, maar de situatie is verreweg van ideaal. De gemeente roept al enige tijd dat er een plan in de maak is om het park op te waarderen, maar het duurt al zo lang. We blijven nog altijd in het ongewisse. We hebben het idee dat de toch wat geïmproviseerde opzet van de laatste jaren ook invloed heeft op de bezoekersaantallen. Ikzelf ben ik er eigenlijk wel klaar mee. Ik hoop dat er mensen zijn die het stokje willen overnemen. Het liefst samen met een nieuwe uitbater van de koepel natuurlijk. Want het zou toch ook zonde zijn om met deze traditie te stoppen.’

Meer reuring

Wethouder Bram Harmsma heeft begrip voor de reactie van Theo van der Werf. ‘We zijn bezig met een geïnteresseerde om de theekoepel te heropenen, maar de theekoepel is onderdeel van een groter plan. Dat heet Dynamisering Park Rams Woerthe, waarbij de bewoners én een landschapsarchitect zijn betrokken. We willen meer reuring in het park en de entrees van het park toegankelijker maken. We denken aan het kleiner maken van het hertenkamp, zodat hier picknicktafels komen of plekken waar mensen kunnen barbecueën. Dus het plaatje moet eerst compleet zijn. Dus, we willen wat meer reuring. Het zou daarom zeer jammer zijn als deze activiteiten in het park verdwijnen. Ik hoop dat er mensen zijn die deze traditie kunnen voortzetten.’

Slag om de arm

Het open podium is in principe op de eerste zondagmiddag van de zomermaanden. Alleen in augustus doen we het een weekend later vanwege Dicky Woodstock. Theo van der Werf: ‘Dat is de planning, want we houden nog een slag om de arm. De volgende maanden tot en met oktober gaan we per keer bekijken en is het afhankelijk van de aanmeldingen van zowel nieuwe vrijwilligers als mensen die willen optreden .’ Bij slecht weer volgt altijd afgelasting.

Mensen, die de bestaande organisatie willen ondersteunen, kunnen contact opnemen via de facebookpagina van De Steenworp Open Podium of per mail: vanderwerftheo@gmail.com. Het oude Hotmail emailadres van De Steenworp is niet meer te gebruiken.

Het programma voor 2 juni wordt nog samengesteld en later gepubliceerd. Het is nog mogelijk om zich op te geven. Wie zin heeft om een lied te zingen, een mop of een leuk verhaal te vertellen of een gedicht voor te dragen kan zich opgeven via vanderwerftheo@gmail.com