Automatic Blues Band met Steenwijker inbreng

Steenwijk - De Automatic Blues Band is komende zondagmiddag 26 mei te beluisteren tijdens de maandelijkse Heren van de Rechter Live. ‘Vanaf drie uur is het optreden. Oud-Steenwijker Stef Eijkelenkamp maakt deel uit van deze band. Veel plaatsgenoten zullen hem nog kennen. Hij woont nu in Zwolle’, zegt organisator Dick Koper.

En daar blijft het niet bij wat de Steenwijker inbreng betreft. ‘Want Wilma Dijksma, onder meer bekend van het voormalige cabaret rond wijlen troubadour Gerard Rutger Buisman, treedt voor het voetlicht als speciale gastzangeres.’

Repertoire

Het repertoire van deze band bestaat hoofdzakelijk uit minder bekende covers van Amerikaanse en Engelse Blues en blues-rock artiesten. De band bestaat uit Joep Schaper (zang en bas), Stef Eijkelenkamp (zang en blues-harp), Johan Schoenmaker (drums), Eric van Bavel (gitaar), en speciale gast Wilma Dijksma. Koper merkt op dat het voor Wilma Dijksma sowieso een drukke middag wordt. ‘Want komende zondag is er ook brocante en plantjesmarkt in Steenwijk. Daarom zingt ze eerst vanaf één uur ’s middags live op de Markt met Muziekmakerij Wij.’ De Heren van de Rechter Live is in het leven geroepen om jazz en blues stad Steenwijk meer leven in te blazen. ‘En dat gaat best goed. Er komt veel publiek ook van buiten Steenwijk’, zo ervaart Koper.

Spaanstalig

Op zondag 30 juni, 15.30 uur unplugged op het terras, Nicolas de La Aya and Family. ‘Nicolas heeft zich bij Paco Pena gespecialiseerd in Flamenco en bij de Gipsy Kings in The Real Fiësta.’ Een middag vol verrassingen die mensen het gevoel geeft dat ze in Spanje zitten. Op de stoel blijven zitten bij deze opzwepende muziek is lastig. Er is sprake van een spetterende show. ‘Nicolas is een Nederlander die heel goed gitaar speelt. Hij neemt zijn hele muzikale familie mee. Ze wonen allemaal in Den Haag.’ Dit sprankelende optreden is voorlopig de laatste in een serie, want de zomerstop komt er aan. ‘In juli en augustus is het vakantietijd, dan blazen we met elkaar even stoom af. Om vervolgens in september de draad weer op te pakken.’ Er wordt de komende tijd gewerkt aan een muzikaal jazz en blues programma voor de data 13 en 29 september, 27 oktober, 24 november, en 20 en 29 december.