Steenwijk pakt derde periodetitel

Steenwijk - Vv Steenwijk is vanmiddag winnaar geworden van de derde periodetitel in de vierde klasse A. Uit werd met 0-3 gewonnen van Balkbrug.

Brian van Meerwijk opende de score, 0-1. Dat was ook de ruststand. Invaller Erik Oosterhuis maakte er in het slotkwartier nog 0-2 en 0-3 van. Steenwijk speelt nu op Pinkstermaandag 10 juni, één wedstrijd voor promotie op neutraal veld tegen de winnaar van de wedstrijd tussen De Blesse en MKV’29 uit Leeuwarden.         

Oranje Zwart pakte zoals ook wel werd verwacht de titel in 4A. Uit bij het reeds gedegradeerde Aengwirden wonnen de voetballers uit Wanneperveen met 0-2 door twee goal van Tim Vredenburg. Steenwijkerwold won met 4-1 van Kraggenburg. Voor de rood-zwarten scoorden onder meer Joost Dolstra, Peter Dekker en Wilko Vroege. Steenwijker Boys is gedegradeerd doordat thuis met 0-6 werd verloren van Read Swart. Havelte won wel, met 1-2 bij Oldeholtpade. Oldemarkt verloor met 1-0 bij Gorredijk. Kampioen VENO won met 0-1 bij Dwingeloo door een goal van Roy Visscher.