Stoffeerderij Calypso officieel open

Steenwijk - Wethouder Harmsma knipte vrijdag 24 mei het lint door bij Calypso aan de Veenderij 20 en daarmee was de stoffeerderij officieel geopend. Er waren veel belangstellenden die de mooie showroom en werkplaatsen kwamen bezichtigen.

Bij de CNC machine sprak Harmsma en verwelkomde Calypso in Steenwijk. Hij noemde de stoffeerderij een aanwinst voor Groot Verlaat en voor de gemeente Steenwijkerland. De gemeente heeft al een relatie met Calypso vanwege een sociale betrokkenheid. Via het sociaalplan is er een werknemer werkzaam. Na de toespraak drukte Harmsma op de knop om zo de demonstratie van de CNC-machine in werking te laten treden. Deze machine is grote aanwinst voor de stoffeerderij, omdat deze in korte tijd de stof snijdt met grote precisie.

Eigenaar Elias Admiraal sprak daarna. Hij bedankte de wethouder voor de mooie woorden en zijn collega's voor het vele werk wat zij verricht hebben. Hij vertelde trots te zijn op de grote stap die het bedrijf nu heeft kunnen maken. Daarna begon er een gezellig feest waarvan de catering uit handen was genomen door restaurant 't Kraantje uit Zwartsluis. Afgelopen zaterdag kwamen er geïnteresseerden en belangstellenden. Er werden leuke contacten gemaakt en wegen geopend voor de toekomst. Ook kwam de bekende tassenontwerper Omar Munie. Samen met Calypso heeft hij een meubellijn ontwikkeld. In de showroom staan 2 stoeltjes van Omar.

Calypso heeft inmiddels al projecten gedaan voor de stadhuizen in Amsterdam, Rotterdam en Almelo, McDonalds, Shoeby, Bijenkorf, het EU gebouw in Brussel, Kubuswoning Rotterdam en verschillende hotels en bankgebouwen. Ook architecten uit oa Antwerpen en Zurich komen bij Calypso voor het werk. Grote jachtenbouwers weten ook steeds vaker Calypso te vinden. Buiten deze klanten is en blijft de particuliere klant ook van harte welkom.