Goed voorbereid op vakantie

Tuk - Gaat uw huisdier binnenkort mee op vakantie? Bij Dierenpunt fit & gezond in Welkoop aan de Roomweg in Tuk bent u op het juiste adres voor advies én de producten voor een goede voorbereiding.

Enkele tips:

Zoek eerst de regels op rondom uw verblijf. Soms is het niet mogelijk om uw huisdier los te laten lopen op uw accommodatie. Zorg dan dat u een bench of een kooi voor uw huisdier meeneemt. Zorg altijd voor schaduw en water en neem voor de zekerheid het telefoonnummer van uw dierenarts in Nederland, de gegevens van een dierenarts in de buurt van de vakantiebestemming, een duidelijke foto van uw huisdier en zijn chipnummer mee. Eigen voeding meenemen is aan te raden om mee te nemen, aangezien niet in ieder land hetzelfde voer verkrijgbaar is waar uw huisdier aan gewend is. Een plotselinge wisseling van voeding kan maag-darmklachten zoals diarree veroorzaken.

Als uw huisdier niet gewend is om met de auto te reizen, maak voor uw vakantie enkele korte ritjes, zodat hij hieraan kan wennen. Een veilige plaats in de auto is belangrijk. Wanneer uw huisdier niet tegen autorijden kan, maak dan geen lange autoritten. Kan dit niet anders, dan zijn er bij het Dierenpunt fit & gezond in Welkoop Steenwijk middelen te koop tegen reisziekte.

Voordat u een hond of kat mee de grens mag overnemen, moet het dier voldoen aan een aantal wettelijke eisen. Deze eisen kunnen per land verschillen. Belangrijk is dat uw huisdier beschikt over een Europees dierenpaspoort. De vaccinatie tegen hondsdolheid is bij het overgaan van de grens bij honden, katten en fretten verplicht. LET OP: Deze rabiës vaccinatie moet minimaal 21 dagen vóór uw vertrek zijn gegeven en afgetekend door een dierenarts.