Johnny Jansen hoofdtrainer sc Heerenveen

Noordwolde - Sc Heerenveen heeft Johnny Jansen (44) zoals al min of meer verwacht aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De oefenmeester uit Noordwolde en oud-speler van de club tekent in het Abe Lenstra stadion een contract voor één seizoen met de intentie voor een langere samenwerking.

Met de aanstelling van Jansen krijgt sc Heerenveen een coach die de club door en door kent. Negentien jaar geleden begon Jansen als jeugdtrainer in Heerenveen. Naast jeugdtrainer was Jansen ook hoofd jeugdopleiding en vanaf 2014 assistent-trainer bij het eerste elftal: eerst onder Dwight Lodeweges, later onder Foppe de Haan, Jurgen Streppel en Jan Olde Riekerink.

Na het op non-actief stellen van Olde Riekerink vorig seizoen, zat Jansen de laatste vijf duels als eindverantwoordelijke op de bank. Die rol bekleedt Jansen ook na de zomer. ‘Ik ben echt hartstikke blij dat het rond is. Een contract voor een jaar is prima. Het is aan mij om mijn werk hier goed te doen, zodat we samen verder kunnen bouwen’, aldus oud-Olyphia-speler en bestuurslid Jansen, die later officieel gepresenteerd zal worden. ‘Geweldig dat ik hier de kans krijg.’

'Intentie langer door te gaan'

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de aanstelling van Jansen. 'Hij kent de club en heeft een duidelijke visie over het voetbal dat we bij sc Heerenveen willen spelen.' Bovendien is Jansen bekend met het sc Heerenveen-dna. Hamstra: ‘Hij weet, dankzij zijn achtergrond bij de club, het belang van presteren met zelf opgeleide en gescoute spelers. Het contract is in eerste instantie voor een jaar, maar zowel wij als Johnny hebben de intentie om ook op de lange termijn met elkaar door te gaan.'

Hamstra kan nog niet zeggen hoe de technische staf van Heerenveen er komend seizoen verder uit zal zien. De naam van de ervaren Hennie Spijkerman zingt rond als de potentiele assisstent van Jansen. Dat is Spijkerman nu nog bij Fc Groningen. Mogelijk staat Spijkerman dus naast Jansen als die op zaterdag 22 juni voor het eerst in het nieuwe seizoen voor de groep staat bij de eerste training in Langezwaag.