Bien Blogt
Door Jacobien de Haan

Vertrouwen

Over het leven met kanker, het moederschap en andere dingen die ik tegenkom op mijn weg van hier naar daar.

Zachtjes gaat de deur van de slaapkamer open en kruipen er steenkoude voeten bij mij onder de dekens. Dikke lol, want ik gil het uit. Brrrrrrrrrr!!!!

Hij is altijd vroeg wakker, wat ons soms tot wanhoop drijft. Gelukkig is het niet meer rond vijf uur maar zo in het weekend vinden wij half acht wel een respectabele tijd. Hij denkt daar anders over.

Hoe vroeg het ‘s ochtends ook is, hij heeft altijd wel iets om over te kletsen. We luisteren naar een mix van gedownloade muziek op mijn telefoon. ‘Het duurt te lang’ kan hij niet waarderen, Adele wel.

Bij de tweede noot raadt hij wie het zingt.

‘Logisch dat ik het weet, jij draait het zo vaak’, zegt hij, als ik hem een compliment geef.

‘Heb je haar wel eens in het echt gezien? Je vindt het zo mooi’, vraagt hij, met zijn langzaam warm wordende voeten tegen mijn benen en zijn rug tegen mijn buik aanliggend. Ik vertel hem dat ik het graag zou willen en dat we twee jaar geleden geprobeerd hebben kaarten te krijgen, maar dat dat helaas niet is gelukt en dat kaarten van Adele erg duur zijn.

‘Je moet het toch proberen mam, dan ga je toch alleen met papa. Zij leeft nu nog!’ Even moet ik schakelen. Zij leeft nu nog? Ik leef nu nog, zouden mijn gedachte zijn. Maar dat is geen optionele gedachte in het hoofd van mijn zoon. Hij vertelt verder: ‘Zij leeft nu nog, de meeste zangers en zangeressen die zo goed zijn gaan aan de drugs en gaan dood omdat ze zo ongelukkig worden.’

Ondertussen luisteren we verder, ‘Make it rain’ een, voor hem, onbekend nummer van Ed Sheeran. Toch heeft hij het na twee keer raden goed. Terwijl we nog even liggen luisteren, ben ik blij dat hij,ondanks wat er het afgelopen jaar met ons is gebeurd, vol vertrouwen leeft.

Zij leeft nog, en ik ook.

Reageren? www.by-bien.nl