Zwemmers Steenwijk’34 presteren in Hengelo

Steenwijk - Zwemmers Diederik de Boer en Kylian Kooijman van Steenwijk’34 zijn uitstekend voor de dag gekomen tijdens de Overijsselse zwemkampioenschappen lange baan. Die werden in Hengelo gehouden. Zware concurrentie maakte het lastig voor Diederik de Boer en Kylian Kooijman om eremetaal mee te nemen naar Steenwijk. Dat lukte dan ook niet.

Toch wisten beide zwemmers knappe persoonlijke records te zwemmen en dat werd beloond in de vorm van fraaie oorkondes. De eerste dag begon met de 200 meter vrijeslag voor Kylian Kooijman. Hij was als laatste toegevoegd aan het programma, maar zwom door een goede race toch naar de negende tijd op deze afstand. In een mooi persoonlijk record, wist hij toch nog twee concurrenten achter zich te laten op dit zwemnummer.

Druk programma

Er was sprake van een druk programma in het zwembad, want korte tijd later moest Kylian alweer aan de bak voor net volgende nummer, de honderd meter schoolslag. Hier werd gedacht aan een mogelijke medaille voor de zwemmer van Steenwijk’34. Ondanks een goede race bleek de prestatie net niet genoeg voor een bronzen plak. Het werd voor Kooijman een vierde plaats, maar wel in een knap nieuw persoonlijk record. Vervolgens was het de beurt aan Diederik de Boer. Hij mocht zijn Overijssels kampioenschap beginnen met de 200 meter rugslag. De Boer wist deze afstand voor het eerst in zijn zwemleven onder de 2 minuten en 30 seconden te voltooien. Dat bleek in de praktijk goed voor de zesde plaats in de einduitslag. En dat was niet verkeerd. Minder goed verging het beide zwemmers op de vijftig meter vlinderslag. Mogelijk speelde de vermoeidheid van de eerdere prestaties op de dag het tweetal parten. Het resultaat waar vooraf op gehoopt werd bleek er niet meer in te zitten.

Tweede dag

Op dag twee van de Overijsselse titelstrijd mocht Diederik de Boer namens Steenwijk’34 het spits afbijten. Hij kwam in het water voor de 100 meter rugslag. Door een prima race wist hij één plek op te schuiven en eindigde zo als vijfde. Daarna was het de beurt aan Kylian Kooijman voor de 100 meter vrijeslag. Met een tijd van 59.52 wist hij een persoonlijk record te zwemmen. Aan het eind van de dag kwam voor Kylian de belangrijkste afstand van de dag, de 50 meter schoolslag. Net zoals de dag ervoor had hij kans op een medaille. In een rechtstreeks duel legde hij het af tegen zijn concurrenten. Zo eindigde hij evenals op de 100 meter schoolslag als vierde.