RSG voetbalmeiden 2e en 4e op NK

Steenwijk - De voetbalmeiden van RSG Tromp Meesters speelden de landelijke finale spelen van Olympic Moves. Het resultaat: Zaalvoetbal schoolteam: 2e op het NK! Veldvoetbal schoolteam: 4e plaats! Het was een fantastische dag, sportief, sociaal en een mooie score.

De meiden maakten de openingshow mee van Olympic Moves in Papendal mee. Vanuit Papendal vertrokken de teams naar de finalelocaties.

Zaalvoetbal

Het zaalvoetbalteam kwam in actie in de Van der Knaaphal in Ede. Helaas was een team uit de competitie niet aanwezig, waardoor werd overgeschakeld van een enkele naar een dubbele competitie. In de eerste wedstrijd kwam het team op een 2-0 achterstand, maar door 2 snelle scores van superspits Britt Kuiper, werd er toch gelijk gespeeld. De meiden moesten nog een beetje aan elkaar wennen en op elkaar worden ingespeeld. De tweede wedstrijd werd ondanks goede reddingen van keeper Renske en het harde werk van Ellen helaas verloren.

De derde wedstrijd was de beste wedstrijd. Nilou en Babette zorgden er voor dat Renske niet zo veel te doen had en in de aanval liep het als een trein. Er werd een keurige overwinning behaald en de meiden kregen hoop voor de volgende wedstrijd.

De vierde wedstrijd was fysiek een zware dobber. Mileen werd gemakkelijk van de bal gezet door een sterke dame van de tegenstanders en de RSG meiden kwamen er met moeite langs. Vere kon nog veel tegenhouden in de verdediging en teamoudste Anne had het tweede deel van de wedstrijd keihard gewerkt, maar helaas verloren ze de laatste poulewedstrijd ook.

Toen was het vol spanning afwachten wat de concurrenten gingen doen in de laatste poulewedstrijd. Uiteindelijk werd het een gedeelde tweede plek. Door onderling resultaat ging het team alsnog door naar de finale. De tegenstanders waren fysiek zeer sterk en een overwinning zat er niet in, maar een tweede plaats was toch een mooi resultaat.

Veldvoetbal

Het veldvoetbalteam mocht bij DTS Ede aan de slag. De eerste drie wedstrijden eindigden in een 0-0 score, terwijl er voor hun gevoel meer in had gezeten.

De vierde wedstrijd werd wel gewonnen: 3-1 en ook de laatste wedstrijd werd gewonnen: 1-0. Met drie keer gelijk en twee keer winst werden de meiden gedeeld eerste in de poule. De kruisfinales volgden. De wedstrijd ging gelijk op en eindigde in een 0-0. Een strafschoppenserie moest beslissen wie naar de finale ging. Helaas verloren de RSG meiden deze met 3-2. De wedstrijd voor de 3e en 4e plaats verliep hetzelfde: 0-0 en 3-2 verlies met strafschoppen. Uiteindelijk dus een 4e plaats. ‘Vooraf hadden we hier zeker voor getekend, maar als je zo dichtbij bent wil je toch ook wel een beker in ontvangst nemen…’, merkt een speelster op.

De coaches G. Nieuwenhuis, I. Wierda en A. Weijdema zijn supertrots op deze score.