Politie doorzoekt woning in Meppel: onderzoek moord Halil Erol hervat

Meppel/Steenwijk - De politie heeft het onderzoek naar de moord van Steenwijker Halil Erol hervat. Sinds donderdagochtend doet de politie forensisch onderzoek in en bij een woning in de Jan Sluytersstraat in Meppel.

De toen 34-jarige Halil Erol werd in maart 2010 vermist. Even later werden lichaamsdelen van hem in de Steenwijker Aa bij Eesveen gevonden en in 2013 werden lichaamsdelen in natuurgebied De Kiersche Wijde bij Wanneperveen aangetroffen. Zijn hoofd en handen zijn tot nu toe nog niet gevonden.

Nieuwe informatie

In het begin van het onderzoek, in augustus 2010, werden de ex-echtgenote van Erol en een kennis van haar, een Meppeler, aangehouden. Ze werden later vrijgelaten en waren niet langer verdachten in de zaak. Of het om de (voormalige) woning aan de Jan Sluytersstraat van de ex en haar vriend gaat, wil de politie niet bevestigen. Politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen benadrukt wel dat de huidige bewoners niets met de zaak te maken hebben. 'We hebben nieuwe informatie, die aanleiding geeft om nieuw onderzoek in en bij de woning te doen.’

Groningen

Na de vrijlating van de ex en haar vriend, was een Steenwijker verdacht. Hij werd vrijgepleit. Het onderzoek kwam op een dood spoor totdat er aanwijzingen waren dat er sporen van Halil Erol in een woning in Groningen aanwezig waren. In november 2017 werd een Groningse aangehouden. Later werd ze vrijgelaten en uit DNA-onderzoek bleek dat er geen sporen van Halil Erol in de Groningse woning waren aangetroffen.

Dood spoor

‘We zijn weer terug bij af’, zei politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen. ‘We hadden een houvast en hoop, maar het resultaat was teleurstellend’, zei hij begin 2018. Het onderzoek kwam weer op een dood spoor. Totdat er informatie kwam, die aanleiding geeft om de woning in Meppel te doorzoeken.

Het onderzoek in de woning is nu in volle gang. Het is nu afwachten of hier meer informatie uit voortkomt.

 


Gerelateerd nieuws