Meppeler opgepakt voor moord op Halil Erol

Meppel / Steenwijk - De politie heeft vrijdagochtend een 42-jarige inwoner van Meppel opgepakt op verdenking van de moord op de destijds 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk.

De opgepakte verdachte woonde eerder in het donderdag onderzochte huis aan de Jan Sluytersstraat in Meppel en is eerder ook gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij deze moordzaak. Hij is een kennis van de ex van Halil Erol. Hij werd toen vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Halil Erol zou de dag van zijn verdwijning in februari 2010 nog een deel van de dag hebben doorgebracht in de woning van de verdachte. Die avond zou hij bij zijn ex-vrouw geweest zijn om zijn laptop, die zijn oudste dochter van hem had geleend, weer op te halen. Rond middernacht zou hij, met deze laptop, de woning van zijn ex-vrouw weer hebben verlaten.

'De 42-jarige man werd aangehouden naar aanleiding van nieuw forensisch onderzoek. Op de destijds aangetroffen goederen werden sporen aangetroffen die in richting van de (opnieuw) aangehouden verdachte uit Meppel wezen', zegt de politie.

Eerder voor moord veroordeeld

De verdachte, die nu opgepakt is, is eerder veroordeeld voor moord. In 1997 heeft hij een jonge vrouw (Anne-Marie van Loon uit Vinkega) op gruwelijke wijze van het leven beroofd. Dat gebeurde op een parkeerplaats bij de Spokeplas in Noordwolde. De rechtbank veroordeelde de dader tot acht jaar gevangenisstraf en tbs.

Na de vermissing van Halil Erol werden lichaamsdelen (ledematen) in de Steenwijker Aa bij Eesveen gevonden en drie jaar later, in 2013, de romp in natuurgebied De Kiersche Wijde bij Wanneperveen. Zijn hoofd en handen zijn nooit aangetroffen.