Aanwinsten voor d’Olde Veste’54

Steenwijk - Thiemen Pen, Bas de Vries, Juules Kwant en Tom Holleboom zijn de aanwinsten van d’Olde Veste’54 voor het komend seizoen.

Thiemen Pen (26), afkomstig uit Heerenveen, speelde in de afgelopen jaren bij Heerenveense Boys en daarvoor bij vv Heerenveen, Flevo Boys en Joure. Pen is een zeer bruikbare verdedigende middenvelder die ook regelmatig een doelpuntje meepikt. Bas de Vries (21) vertrok na zijn jeugdopleiding bij vv Havelte naar Staphorst. Daar speelde hij diverse wedstrijden in het eerste, maar van een definitieve doorbraak was net geen sprake. Daarop besloot de Vries terug te gaan naar vv Havelte, waar hij het afgelopen seizoen topscoorder werd. De Vries is een voorhoedespeler die ook uitstekend op het middenveld uit de voeten kan.

Keeper

De andere twee spelers zijn niet nieuw voor d’Olde Veste’54. Keeper Holleboom speelde jarenlang in het 1e elftal, maar vertrok vorig seizoen naar Staphorst. Voor de winterstop keepte hij nagenoeg alle wedstrijden bij Staphorst in het 1e, maar na de winterstop verloor hij zijn plaats door een zware knieblessure. Eenmaal hersteld, besloot Holleboom zich weer te melden bij zijn oude club. De vierde nieuweling, Juules Kwant (18), speelde in jeugd bij d’Olde Veste’54. Hij vertrok destijds vanuit de JO17-1 naar PEC Zwolle. Na een periode PEC Zwolle voetbalde hij bij FC Meppel. Nu heeft hij toch besloten weer aansluiting te zoeken bij zijn oude club d’Olde Veste’54.

Sterker

Trainer Willem Lanjouw is blij met de aanwinsten. ‘Ik weet zeker dat met deze spelers, waarvan sommigen met een echt Olde Veste -hart, het niveau van de groep omhooggaat. We gaan ervoor om een stap voorwaarts te maken met dit jonge team. Inmiddels hebben we bewezen een stabiele subtopper te zijn in de eerste klasse, maar er zit meer in. Naast de nieuwe jongens krijgt Sten Toeter, die vanuit onze O19 1 wordt doorgeschoven, een kans in de voorbereiding. Sten is een linksbenige middenvelder. Ook keeper Roy ten Veen wordt vanuit onze jeugdopleiding toegevoegd aan de voorlopige selectie. We hebben dan 4 keepers tot onze beschikking. Ook Jeffrey Dijkstra, die volgend seizoen nog in de O19-1 mag spelen, komt bij de selectie. Jeffrey heeft al minuten in het 1e elftal gemaakt en deed dat uitstekend. Hij speelde de afgelopen jaren bij PEC- Zwolle en SC Cambuur en keerde in de winter terug bij Olde Veste. Daarnaast krijgen drie spelers uit de 2e selectie een kans, Manoel van der Loos, Moos Penning en Mounir Taj. Zij hebben een prima seizoen in het 2e achter de rug, trainen al vaak mee met de 1e selectie en houden zich keurig staande. Daarmee hebben we straks een selectie waarvan een groot deel uit onze eigen jeugd komt. Dat is vrij uniek voor een eersteklasser.’