Haringparty: Netwerken op een fraaie locatie

Blokzijl - Netwerken met een (haring)hap en een drankje onder een stralend zonnetje op een fraaie locatie (Havenkolk Blokzijl).

Alle ingrediënten voor een geslaagde haringparty voor het bedrijfsleven waren vrijdagavond aanwezig. Jurjen Helfrich, voorzitter van de Business Club Steenwijkerland presenteerde de nieuwe parkmanager: Theo Bouius, die Jan Smit gaat opvolgen. Theo Bouius uit Giethoorn is geen onbekende in het bedrijfsleven. Hij was jaren manager bedrijven van de Rabobank Meppel-Steenwijkerland-Staphorst en actief in de samenleving van Steenwijkerland. Zo was hij jarenlang voorzitter van het Wielercomité Steenwijk, dat het jaarlijkse Spektakel van Steenwijk organiseert. Theo gaat per 1 juli als zelfstandige verder; hij gaat werken voor onder andere de Rabobank, de provincie Overijssel en als parkmanager voor de Business Club Steenwijkerland.

Drie G's

Wethouder Bram Harmsma was zeer content met de samenwerking met de Business Club Steenwijkerland. ‘Ik kan daar wel een uur over spreken, maar dat is hier niet de bedoeling. Ik zal het kort houden en dat doe ik met 3 G’s: groei, gunnen en grensontkennend.’

Obbe Tibben

Jaarlijks wordt op een ludieke manier het eerste vaatje aangevoerd. De havenkolk leent zich daar uitstekend voor. Zo brachten eens een waterskiër, een waterpolitieboot en een parachutist het vaatje aan wal. Dit jaar was het de eer aan de talentvolle en succesvolle Obbe Tibben uit Onna. De Sportman van het Jaar 2018 van Steenwijkerland had net voldoende ruimte voor het vaatje op zijn skiff en bracht het roeiend naar de wal.

Veiling

Daarna werd het vaatje geveild. Raadslid Wim Stapel fungeerde als veilingmeester en uiteindelijk leverde het eerste vaatje 2250 euro op, dat naar een goed doel (Prinses Maxima Foundation) gaat. Daarna was er volop tijd om elkaar te ontmoeten en te netwerken.