Laat het bijzondere bier smaken

Steenwijk - In Rabo Theater De Meenthe werd vrijdagavond door slijterij Kisjes uit Meppel en Slijterij Bij Bert uit Steenwijk de 5e editie van Bier XXL gehouden.

Tijdens het eerste lustrum presenteerden zich dit jaar een recordaantal brouwerijen. Den Duik, Eggens, Kikvorsch, Bierimport, 7 Deugden, Bax, Muifel, Gulpener, Jopen en Texels kwamen naar Steenwijk. Ook het bijzondere Diggelfjoer, Gula, Filou, Koe en Kalf, Heer van Oranje en Wieniger waren van de partij. Liefst 20 brouwerijen waren aanwezig in Steenwijk en dat was een record.

Bierliefhebbers konden een kaartje voor € 25,- kopen. Ze kregen een eigen glas en daarna was het onbeperkt 3 uur proeven van fantastische bieren, praten met de brouwers en met collega bierliefhebbers, want een bierfestival is een meeting der liefhebbers.

Ook dit jaar was er een stand waar biercocktails gemaakt werd, een stand waar vatrijping werd uitgelegd en bekende bierclub Echten was ook aanwezig. Ook werd er gezorgd voor een klein hapje zodat het bier extra lekker smaakte.