‘Zo’n kleine buurt en zo’n groot feest’

Marijenkampen - Marijenkampen vierde afgelopen weekend het buurtfeest. Vrijdagmiddag gingen de festiviteiten van start met een vrolijke vossenjacht. Op allerlei plekken, langs de weg en in de tuinen, stonden bijzondere vossen.

Hierna was het tijd voor de tradionele buurtbarbeque. Met meer dan honderd buren was de gezellig barbecue goed bezocht. Terwijl er flink wat nieuwtjes en weetjes werden uitgewisseld, beklom een aantal kinderen het podium om een geweldige show te geven met hun acts. Daarna was het de beurt aan de volwassenen. Zij moesten als onderdeel van de zeskamp een zo goed mogelijke karaoke-act verzorgen. De avond werd afgesloten met muziek van de plaatselijke DJ Menno Schipper.

Op zaterdag stonden de buren fris en fruitig klaar om met elkaar de strijd aan te gaan met de verschillende onderdelen van de stratenzeskamp. Van volleybal tot de haast onneembare stormbaan; de onderdelen waren gevarieerd. Het werd een spannende strijd, die uiteindelijk gewonnen werd door het derde team van de Marijenkampen. Nadat iedereen weer was opgefrist was het tijd voor de afsluiting van een zonovergoten buurtfeest.

De band ‘Always Sunday’ verzorgde een geweldige show. Stil blijven staan was geen optie en al snel stond de tent te swingen tot in de late uurtjes. De voorzitter Ronald Kranendonk had een tevreden lach op zijn gezicht. ‘Geslaagd feest, geweldig. Zo’n kleine buurt en zo’n groot feest. Fantastisch.’